Tripla szerencse a Hosszú Vontatón

Kõvári István, HA2EBA - 2014-04-12
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2EBA


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-048 - Hosszú Vontató (Dunaszentmiklós, 454 m ASL); QRA: JN97EQ96, 1 pont, HAFF-017


Az elmúlt hét fáradalmainak kipihenése érdekében elhatároztam, hogy SOTA -zok egy kicsit, a választás a Hosszú Vontatóra esett. A teljes lesétált távolság 2.2 Km volt és ennek teljesítése fél órát igényelt. A gyorsaság azzal is összefüggött, hogy az útvonal katonai területet is érintett, így megvolt a motiváció a gyors tempóra :)


Autóval mentem Dunaszentmiklósra, a Kossuth Lajos utcán érdemes végigmenni, amikor véget ér az asztfaltos út, akkor a földúton még tovább lehet menni egészen a képen látható pontig.
A földúton könnyen lehetett sétálni.
Gyakorlatilag csak követni kellett a szinte egyenes földutat, ez felvitt egészen a csúcsig. Viszont a csúcskő teljesen más helyen volt, mint ahogy a koordináták meg voltak adva. Amint láthatóvá válik a 3. vadászles (mutató újjam) akkor ott az útról balra kell letérni és menni a tisztáson kb. 10 métert.
Kb. 20 percet töltöttem azzal, hogy megtaláljam a csúcskövet, és csak a véletlennek köszönhető, hogy megtaláltam, ugyanis nem áll ki a föld felszínéből... Miután lefotóztam, oda hordtam néhány követ, hogy késöbb könnyebb legyen magtalálni.
Ez pedig a megtett útvonal. A fekete mutatja a tényleges utat (a fekete vonal kezdetéig lehet menni autóval), a kék pedig azt, ahol a többiek mentek fel a hegyre.
Azért választottam a tripla szerencse címet, mert tényleg nem volt éles lövészet :), mert hosszas keresgélés után megtaláltam a csúcskövet és igaz, hogy nehezen, de összejött a szükséges összeköttetések száma.Nincs kép



Utolsó módosítás: 2014-05-08 21:51

(34 megtekintés)