Gyors aktiválás a Csóka-hegyen

Nagy István, HA9MCQ - 2007-08-19
Ajánlott turistatérkép: 20. Vértes térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA9MCQ


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-015 - Csóka-hegy (Vértes, 479 m ASL); QRA: JN97DI08, 1 pont, HAFF-046


Párás, meleg idõben indultam el a párommal a csókakõi vár alól. A vár völgyön át értük el a csúcson lévõ objektumokhoz vezetõ mûutat. Az út mentén sok szederbokor kínálta az érett csemegét.


A hegytetõn több õrzött állomás is van. Ezeket balra kerülve találtuk meg a geodéziai tornyot. A korábban itt járt amatõrtársak beszámolóiban említett állapotok uralkodtak most is. Jelentem, a galambok még mindíg itt laknak és a dolgukat végzik rendesen a toronyban, ezért az orromon csak ritkán vettem levegõt.
Kilátás Oroszlány felé.
Mór.
A Bakony felett már igen sötét felhõk voltak és gyakran hallatszódott mennydörgés is. Reménykedtem, hogy nem kell sokat keresgélni az állomásokat. Nem kellett. 2m-en hamar összejött 4 qso (tnx 7sza,2sf,4fy,2mc). Ez után még 29 megán kiabáltam, de senki. Végül 14 megára mentem. Valami gond volt az antennámmal vagy a hangolóval, mert nem tudtam zajmaximumra hangolni. Ellenben 1:1 volt az swr és a power is kiment.Hmm. A cq-ra sv1qa/am válaszolt a repülõjébe beépített 100wattos készülékkel útban Bécsbõl Athén felé.Nincs kép
Aztán ismét dörgött az ég, immár közelebbrõl. Összepakoltam és lekecmeregtünk a tornyból, majd a kék jelzésen visszamentünk a faluba. A képen a gilisztaûzõ varádics látható.



Utolsó módosítás: 2007-08-19 22:00

(33 megtekintés)