Vár-bükk

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2007-12-16
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-003 - Vár-bükk (Nagybörzsöny, 743 m ASL); QRA: JN97KW59, 6 pont, HAFF-004



Ide megyek, a hegyvonulat szépen látszik az Ipoly mellett haladó útról.
Perõcsényrõl indultam, a falu még a reggeli ködben és szénfüstben pihent. A kép közepén a Salgóvár púpja látható, tõle kicsit jobbra van a Vár-bükk.
Amikor a bakancsomat húztam, akkor jöttem rá, hogy a polárfelsõmet otthon hagytam. Végül úgy határoztam, hogy ennek ellenére belevágok, mert elég jó idõ igérkezett.
A P+ jelzés lendületesen emelkedik, jó egy óra után értem el a Vár-nyerget. Fagypont alatti hõmérséklet volt, hó csak nyomokban takarta a talajt, így jól tudtam haladni.
Innen a P-n a Salgóvárra kapaszkodtam fel.
Ahonnan leereszkedve egy újabb emelkedõ után értem el a csúcsot. Teljes szélcsend és enyhén felhõs ég fogadott.
2m-en a 3el Yagival néztem körül, nagy volt az aktivitás. Nem kis része volt benne HA2VR Gyuszinak, aki a Tót-hegyesrõl jó messzire elhallattszott.
A legérdekesebb QSO HA9HZL Zolival volt. A kép mutatja, hogy Tiszaladányig köztünk volt a Bükk, a Mátra és a Börzsöny középsõ, magasabb része. Gyuszi kis segítségével sikerült olyan 41-es riportot váltanunk.
Rövidhullámon 30m-en nem volt szerencsém, de a 40m-ssb jól ment (tnx HA5TI). 7.165-ön találtam egy csendes frekvenciát, ahol DL, HB9, F és OK állomásokat sikerült csinálni. Nagy élmény volt beszélni olyan állomásokkal, akikkel eddig csak távíróztam.
A képen a Csóványos látszik.


Szerencsémre kisütött a nap, egyáltalán nem fáztam és a végül a tervezettnél hosszabb idõt töltöttem ezen a kellemes helyen.


Utolsó módosítás: 2007-12-20 10:04

(14 megtekintés)