Csővár

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2008-05-18
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


A várak aktivitási hétvégéje alkalmából erre a Váctól nem messze találahtó várra települtem ki.


A kocsit Csővár település vár felőli végén hagytam. Onnan szépen látszik maga a vár. Két úton lehet megközelíteni: a hegyet jobbfelé kerülve egy folyamatosan emelkedő széles kocsiúton, vagy balról kerülve egy keskenyebb, nem emelkedő völgyön majd egy nagyon meredek kaptatón. Mindkét esetben kb. 1,5 km-t és 150 m szintet kell leküzdeni. Én felfelé a simán emelkedő utat, lefelé a meredeket választottam.
A vár alaprajza az ismertető táblán.
Először 2m-en próbálkoztam, nem sok sikerrel. Egy S5 vagy 9A verseny zajlott, pár állomást hallottam, HG3X-et egész jól. Sajnos ők nem hallottak meg. Egyetlen QSO született, tnx HA7YO.

Ezután 40m-re váltottam, 7029 környékére. A hívásokra senki sem válaszolt, végül egy QRP OK állomással sikerült a QSO. Megnéztem a többi sávot, úgy tűnt a 10m megy, de csak két magyar és egy EA állomás jött össze. HA2MN Tibor a clusterba is beírt (tnx!), de ettől sem javult a helyzet.

A végén még 17m-en néztem körbe, ahol jó volt a terjedés, de aztán haza kellett már indulnom. Végül 7 QSO-val zártam az aktiválást.



Szerencsére az idő kegyes volt, az eső elkerült. Érezhetően a COTA még nem egy ismert program, messze nem volt akkor élmény, mint egy SOTA aktiválás. De hát minden kezdet nehéz.


Utolsó módosítás: 2008-05-19 22:14

(2 megtekintés)