Ujabb kirándulás a határszélen - Magas-bérc

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2009-09-28
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-002 - Magas-bérc (Brennbergbánya, 557 m ASL); QRA: JN87FP56, 2 pont, HAFF-041


A határnyitás - "áttörés" / Pánerópai Piknik 20. évfordulója alkalmából rendezett programok között találtam egy igen kedvezõ szállásajánlatot, amelyet nem lehetett kihagyni. Így hát irány Sopron és környéke. (Na meg persze Burgenland.)


A szálloda parkolójában két NDK-s rendszámú (utánzat) Trabi is hirdette az eseményt. (Hátha valaki nem ismeri ezt az országjelzést.)
A városközpontba összeállítottak egy kiállítást is az eseményrõl, ahova felállítottak egy hajdan volt eredeti határõrtorony felsõ részét.
Most akkor az aktiválásról. Brennbergbánya központjában hagytam a kocsit, s innen irány a piros "+" jelzés fel a határig. Onnan jobbra fordulva - a kék, illetve piros - jelzés elvezetett a kilátóig. Nem túl régen építették fel a kilátót, de máris túl alacsonynak tûnik a környezõ fák miatt. Gyakorlatilag csak a messzebb lévõ Alpok magasabb vonulatai irányába volt kilátás.
A 40m-es dipól egyik végét a kilátó felsõ szintjén rögzítettem, míg az alsó fele a magassági pont kövéhez csatlakozott "provizórikusan".
Az így kb. ÉK-DNy irányba kihúzott lejtõs dipól nem igazán volt szerencsés: összesen 26 qso-t hozott, de HA állomást egyet sem.
A 2m sem remekelt: 1 QSO, TNX HA1NBS. Sanyi felhívta a figyelmemet a 145.2625 MHz-re, ahol a kõszegi srácok fülelnek, de a hívásaim sajna nem jártak eredménnyel.
A délutáni órákban a párommal felkerestük az "áttörés" helyszínét... (A háttérben egy eredeti ex-határõrtorony, az elõtérben a 20. évfordulóra felavatott Melocco-szoborcsoport.)
visszafelé jövet a Kecske-hegyi kilátót... (A kilátóból elénk tárult a sopronkõhidai börtön valamint - északra, kissé távolabb - a Fertõ-tó.)
valamint a Lõvérekben 2006-ben felállított kilátót... (Innen csodás kilátás nyílik a városra. Mindkettõt érdemes felkeresni, még ha nem is SOTA-csúcsok.)



Utolsó módosítás: 2009-10-02 23:14

(63 megtekintés)