Elsõ beszámoló a Kõ-hegyrõl

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2011-11-19
Ajánlott turistatérkép: 28. Zala Dél térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-019 - Kő-hegy (Nemessándorháza, 305 m ASL); QRA: JN86LT60, 1 pont


Ha a misefai kastélyszállóban lettünk volna, - ahogy eredetileg befizettük az utat -, akkor csak úgy gyalogosan vágtam volna neki a távnak. Így viszont autóval a falu túlsó széléig mentünk, majd onnan jobbra fel egy erdészeti úton.


Egy kis buckát megmászva az erdõ szélén az útelágazásnál - mivel a GPS pont egyenesen elõttünk jelezte a csúcsot vagy 1.6 km-re - mi egyenest mentünk egy láthatóan rég nem használt úton. Kb. a fele távnál ez is elfogyott. Innentõl - ahol lehetett - toronyiránt mentünk, kerülgetve a kidõlt fákat. Már majdnem fenn voltunk, amikor egy kisebb, de sûrû és sötét fenyvesen kellett átvágni. Majd kijutottunk egy jó állapotban lévõ - úgy is mondhatnám, hogy - turistaútra. A koordináta az út mögött vagy 20-30m-re jelezte a csúcsot, de ott a sûrûn kívül semmi sem volt. Csúcskõ sem.
Így hát visszatértem az útra és felállítottam a pecabotot. Ekkor, elõttünk - ahonnan felértünk attól jobbra - vagy 150-200m-re a traktor haladt el.
Látni ugyan nem láttuk a ködtõl, de annak csak a faluból kellett jönnie. Tehát volt használt erdészeti út, amelyiken feljöhettünk volna, a "toronyirányt" helyett. (Visszafelé már arra mentünk. Volt ugyan egy-két félrevivõ letérõ, de a GPS-szel simán visszatértünk ahhoz az elágazáshoz, ahonnan felfelé az egyenest választottuk, majd onnan vissza a kocsihoz.)
Az aktiválás jól haladt, bõ fél óra alatt 41 qso. (Szombat, verseny elõtti "csend".) Egy német és egy cseh aktivátorral is összejöttem (S2S), viszont csak három HA hívójelet tudtam beírni a logba. (TNX!)
És kikapcsolódásként egy kis technikai érdekesség: háború elõtti (?) zenegép a Misefai Kastélyszálló könyvtártermében.


A 7 Ah-s zselés aksi, amelyet kezdetektõl fogva használok SOTA-záshoz, már lassan a végét járja. Jó idõben kibír egy kb. 40 perces aktiválást, de ilyen "0" fok körüli hidegben már 20-25 perc után cserélni kellett. (Még jó, hogy viszek magammal tartalékot, hi. Bár ez fölös kiló.)


Utolsó módosítás: 2011-11-22 15:25

(4 megtekintés)