Útban hazafelé a Templom-hegyen

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2012-03-27
Ajánlott turistatérkép: 15. Mecsek térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-007 - Templom-hegy (Mecseknádasd, 472 m ASL); QRA: JN96FF21, 1 pont, HAFF-024


Gyorsan eltelt a két nap, de ha már itt voltunk, csak nem mehetünk haza egy kis gyógyfürdõzés nélkül. A szálloda kiürítése után meglátogattuk a harkányi fürdõt. Kicsit tovább áztattuk magunkat, mint terveztem, így a napi SOTA aktiválás belecsúszott a késõ délutánba.


Útban Mecseknádasd irányába balról egy aszfaltos bekötõút volt, ahonnan ráadásul a GPS azt írta ki, hogy a csúcs 1.6 km-re van légvonalban. Nosza leparkoltunk és irány felfelé. Kiderült, hogy a k+ úton gyalogoltunk. Egy átvágást megeresztve kijutottunk a k- útra, majd erre a tisztásra. Itt "nagyüzemben folyhat a vadászat, mert 5 vadászles is volt felállítva.
Rögtön, ahogyan kibukkantunk az erdõbõl, így látszott a Templom-hegy.
A tisztás után nem sokkal elhagytuk a k- jelzésû turista utat, de ezután is kellemes széles, karbantartott erdészeti úton haladtunk fölfele.
Amikor elértük ezen farakásokat a csúcs már csak 200 m-re volt.
A tetõ viszonylag ritkábban benõtt fákkal volt tele. Szerencsére az aljnövényzet is minimális volt. (Nem kellett a szúrós szedreken vadrózsákon áthágni, hi.) A hideg északi szél viszont igen erõs volt. Majd lefagytam amíg rádióztam, hi.
A csúcskövet könnyen meg lehetett látni. Egy kidõlt fa mellett települtem és majd hanyatt estem, amikor bekapcsoltam a rádiót. 59+40dB-es zaj a 7.032 MHz körzetében.
Ismét fölraktam a teljesítmény 25 W-ra, beraktam mindent, amit csak lehetett az FT-100d-nek, és hajrá. A nagy zaj ellenére meglepõen jól ment a sáv, köszönve egyrészt a késõ délutáni órának (kb. 1/2 6-kor kezdtem el adni) és a dolgozók már hazatértek, másrészt a HAFF-024-es azonosítónak is.
Így 50 perc alatt 68 összeköttetést kalapáltam össze, 40 m-en köztük egy S2S és 6 HA -állomás. (TNX!). A nagyon hûvös szél miatt nem is bántam, hogy már az újabb CQ-ra nem jöttek. bontottam és megindultam párommal hazafelé.


Kissé megkésve, már a sötétben érkeztünk haza. Végül is, amit beterveztem megcsináltam: a három nap alatt aktiváltam négy SOTA csúcsot a DD körzetben, melybõl három a "legdélebbi" volt. Ennyire délre már nem kell visszatérnem, hi. De azért még maradt jó néhány, általam be nem járt csúcs ebben körzetben, zömében a Mecsekben.


Utolsó módosítás: 2012-03-30 15:06

(5 megtekintés)