Komáromi erõd túra

Juhász Péter, HA2JP - 2012-04-15
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2JP


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:
  - ; QRA:


Mai napon a Tatai 10 Km-es IVV túra teljesítése után (ha már itt jártam) gondoltam rádiózom is. Majd az utam Komáromba vitt tovább, természetesen ott is szerettem volna a várromokat aktiválni.


Szóval Tatán a túra teljesítése után pihenésképpen kezdtem rádiózgatni, maximálisan sikertelenül. Hívásomra (magyar-angol) egyetlen állomás sem válaszolt. Így ez a vár aktiválás ma sikertelen maradt.
Tovább indultam Komáromba, ahol elõször is a Monostori Erõdöt vettem célba. Elég szeles, borult idõ volt már eddigre, így sok sikerben nem is reménykedtem, azért belevágtam.
A RIG a szokásos Wouxun KG-UVD1 kézi rádióból és egy Nagoya 771-es antennából, valamint egy Kenwood kézi mikrofonból állt. Némi kiabálás után szépen lassan felbukkantak az állomások. 5 összeköttetés után elindultam az Igmándi erõdbe. Az összeköttetésekért köszönet : HA2ATI/P, HA2ML, HA1TN/P, HA2EBX, HA2ECW amatõr társaknak.
Az Igmándi erõdbe érkezve, némi elõnyöm már volt, hiszen a korábbi QSO-k során mindenkinek mondtam, hogy megyek tovább, így ha lehetõségük van rá maradjanak vétel készek.
Az Igmándi erõdben "már vártak" a korábbi amatõr társak, valamint sikerült pár új állomással is összeköttetést létesíteni. Itt összesen 6 összeköttetést csináltam, tehát az aktiválás itt is sikeres lett. Az összeköttetésekért köszönet : HA2ATI/P, HA2EBX, HA2NK, HA2ECW, HA5KZO/P, HA2NL amatõr társaknak.


Az idõjárás eléggé szelesre fordult, így összecsomagoltam és visszaindultam. A napomat sikeresnek nyilvánítom. A túra sikeresen teljesítve és 2 vár is aktív. Jót kirándultam.


Utolsó módosítás: 2012-04-16 16:14

(85 megtekintés)