Balaton felvidék.

Feri, HA7UL - 2012-04-26
Ajánlott turistatérkép: 4. Balaton térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-041 - Hegyesd (Hegyesd, 280 m ASL); QRA: JN86SV19, 1 pont, HAFF-010
  KD-027 - Gulács (Nemesgulács, 393 m ASL); QRA: JN86ST08, 1 pont, HAFF-010
  KD-035 - Tóti-hegy (Káptalantóti, 346 m ASL); QRA: JN86SU20, 1 pont, HAFF-010


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Hévízre vezetett az utam, innen hazafelé kis kerülõvel túráztam egyet. Már ideje kicsit számot vetni a még nem aktivált csúcsokkal, és ha lehet beiktatni ezeket. Így, a tervezett csúcsok közül ez a 3 sikerült ez alkalommal.


Elsõ csúcsom, amit egyébként nem terveztem be, a Gulács lett. Nagyon "amatõr" módon indultam neki a napnak, de végül jól sikeredett. Itt a jelzések hiányossága miatt eltévedtem, és toronyiránt hódítottam meg a hegyet. A hangyák olyan mértékben rohantak meg, hogy nem tudtam még fotózni sem. Gyorsan aktiváltam és menekültem. Lefelé, többször "nadrág féken".
Második csúcsom, a tervezett Tóti-hegy. Még itt is az elõzõ hegy hangyáit takarítottam magamról! Az elsõ tiltó tábláig mentem autóval a szõlõk között, majd onnan a Z és Z3 jelzésen a csúcsig.
Itt már virágzott az erdei szamóca. Hamarosan jól lakhat a vándor! Megkerestem a csúcskövet, de kissé visszább települtem a csodálatos napsütötte hegytetõn. Itt is aránylag gyorsan végeztem, mert még több csúcs volt betervezve.
Csodálatos kilátás nyílott minden irányban. Megérte feljönni!
A Hegyesdet egy könnyû közbensõ csúcsnak terveztem a haza felé vezetõ úton.
Nem gondoltam, hogy ide egy lépcsõsoron kell feljutnom!!
A csúcs alatt, a várfal egy megmaradt darabjánál települtem. Itt csak a 14 MHz es dipól fért ki, az is kissé kompromisszummal. Jól jöttek, hamar végeztem itt is.
Lefelé nem voltam rest és megszámoltam a "kínzó eszközt". 305 lépcsõ fok vezetett fel a hegyre! Ez alaposan kikészített, így a többi betervezett csúcsot elhalasztottam.Nincs kép


Köszönet a QSO-kért. Jól sikerült a nap annak ellenére, hogy még a tarsolyban maradt 1-2 csúcs. Így legalább lesz miért visszamenni a környékre.


Utolsó módosítás: 2012-04-27 14:24

(10 megtekintés)