Beköszöntött a nyár

Bischof István, HA5TI - 2012-04-28
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-019 - János-hegy (Budapest, 527 m ASL); QRA: JN97LM54, 2 pont, HAFF-015


Megérkezett a nyár, ezen a gyönyörû szombat délutánon menni kellett aktiválni. Felkerekedtem , hogy aktiválom a János hegyet.


A Normafa megállótól sétáltam a Libegõ felsõ megállójáig. A nap nagyon erõsen tûzött, de az erdõben azért kellemes volt a levegõ. A Libegõnél rengeteg ember volt. A teraszra kipakolt büfénél gyorsan pótoltam egy kis kalóriát egy finom saslikkal, salátával. Aztán nekiindultam a legnehezebb szakasznak. Meglepõdtem, hogy könnyebben felvonszoltam magam, mint gondoltam. Az Erzsébet kilátónál is nagyon sokan voltak,
így az antennát az "autóparkoló" végében építettem fel.
Az "állomást" a fák tövében megmaradt egyetlen padra telepítettem. A berendezések a szokásosak: Asus eeePC, FT-817ND, a speider-boton pedig egy dipól antenna, amely 14-10-7 MHz-re van méretezve. ( a megfelelõ helyen egy sorkapoccsal bontható.
Az ülõhelyemtõl alig 2m-re, kb. fejmagasságban volt egy odú. ( a kép jobb felsõ sarkába benyúló fán látható )
A kis madár ( vagy madarak, a hím és a nõstény ) fáradhatatlanul hordták az odúban lévõ csemetéiknek az élelmet. Nem zavarta õket, hogy emberek járnak kelnek, még a fényképezést is eltûrték. Amikor éppen nem volt egy felnõtt sem az odúban, a kis csikaszok nagy ricsajt csaptak.
A gyönyörû nyári idõben összesen 82 QSO született, ebbõl 5 S2S összeköttetés volt. 1 SSB qso-t is csináltam, a partner SQ6CU/P az SP/SZ-001 csúcsról.


Nagyon jól sikerült kirándulás volt. Igaz, a nyakam elég erõsen leégett, de ez apróság a kellemes élményekhez képest. Nagy volt az aktivitás, sok sok SOTA állomással, sajnos nem mindegyikkel néztünk egyszerre a csõbe.


Utolsó módosítás: 2012-04-29 21:39

(8 megtekintés)