Biciklivel a Nagy-Hárshegyre

Bischof István, HA5TI - 2006-08-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-025 - Nagy-Hárs-hegy (Budapest, 454 m ASL); QRA: JN97LM48, 1 pont, HAFF-015


Ebben a nagyon kellemes idõben nem lehet itthon ülni. Figyelmes pakolás ( akkutartó a rádióhoz) és egy levél megírása után elindultam a Nagy-Hárshegy meghódítására.


A fogaskerekû vasúttal felmentem a Sváb-hegyre, onnan kerekeztem át a Szépjuhásznéhoz. Itt a büfében ittam egy baromi drága gyömbért, majd a sárga jelzésû túristaúton elindultam felfelé. Rövidesen le kellett szálnom a nyeregbõl, az út nagyon meredek és köves, nem tudtam tekerni. Kb. 20 perc séta után értem a Kaán Károly kilátóhoz.
A kilátó legfelsõ szintjén gyönyörû körpanoráma nyílik. Sajnos a kedd délután rádiós szempontból nem a legjobb, kevés állomás volt vételkész. Köszönöm a qso-kat HA4YD, HA5ZD, HA5JGG és HA6NA -nak.
Innen jöttem. Meglepett, mekkora forgalom volt kirándulókból az egy óra itt-tartózkodásom alatt. Elindultam a Hármashatárhegyre, egy nap két csúcsot szerettem volna begyüjteni.
A HHH-ra érkezve így látszott a kilátó a Nagy-Hárshegyen.
Sajnos a HHH ( KM-021) aktiválása nem sikerült, mert akkora a nagyfrekis szemét odafent, hogy a kis kézirádió nem tudta feldolgozni. Nagyon jól szólt valamelyik taxi-társaság átjátszója és a HA5OB packet egyszerre a simplex csatornák környékén. Ehez keveredett valamelyik rádióadó mûsora. Aki ide készül rádiózni, készüljön megfelelõ bemeneti szûrõkkel.



Utolsó módosítás: 2006-08-16 12:41

(6 megtekintés)