Kalandos Ostrá (OM/BB-012)

Csahók Zoltán, HA5CQZ - 2012-07-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5CQZ

Szerencsére az esõ csak este esett, másnapra kicsit ugyan instabil, de napos idõ lett. Az Ostrára is jelzés vezet fel (sárga), csak az OSM térképen nincsenek meg hozzá ez erdei utak.


Most észak-nyugati irányba megyek. Az erdõ szélén egy pásztor kézségesen útba igazít (csak egyenesen kell menni).
Sajnos itt a jelzést egy helyen elvétettem és egy kisebb (jó meredek) kerülõt kellett tenni. Visszafelé (zöld vonal) már a jelzést sikerült végig követni.
Közel 4 óra alatt értem fel. Útközben egy szarvassal és egy rókával találkoztam. Fenn meg rengeteg finom, érett málna fogadott.
A csúcs lapos, ellentétben a nevével (hegyes, éles). Pár éve erdõirtás lehetett itt, egy kiálló száraz tönkhöz kötöttem az antennát.
Jól ment az aktiválás. Már bontottam, amikor a hátam mögött szuszgást és csörtetést hallottam. Valami barna szõrös állat közeledett a térdig érõ susnyásban. Mit keresne itt egy kutya? Hopp, egy medvebocs! Olyan 20 m-re megállt én meg észrevettem távolabb egy nagyobb medvét, úgyhogy gyorsan pakoltam és sietve távoztam, mielõtt szóváltásba kerülök vele. (A GPS-t ist késõbb kapcsoltam be, látszik a lefelé vezetõ tracken)
Lefelé már gyorsabban ment a dolog, fõleg a kis plusz adrenalinnal. Meg az esõ is készülõdött. Ez itt a Sinec tömbje, ahol elõzõ nap jártam.
Az utolsó 500 méteren, már a városban kezdett el esni. Sikerül azért egy kicsit elázni így is. A táv (egy irányban) 8 km + 900 m szint volt.


Azt hiszem ez a túra mindenképpen emlékezetes marad ...


Utolsó módosítás: 2012-07-25 22:30

(8 megtekintés)