Ritka élmény a Nyúli-hegyen

ha2vr, HA2VR - 2012-08-07
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-008 - Nyúli-hegy (Nyúl, 317 m ASL); QRA: JN87TN94, 1 pont, HAFF-035


A nagy meleg elmúltával kinéztem magamnak a Nyúli-hegyet. Nyúl községbõl, a zöld jelzésen indultam el.


Útközben láttam meg ezt a feliratot. Antenna nem magasodott a tetõn, huzalokat sem láttam kihúzva, de megörültem, hogy a régi kollektíva (HA1KSQ) még ma is összetart.
Még az út elején pihenhetünk egy kicsit és ismerkedhetünk meg a kökörcsin ösvény látnivalóival egy ismertetõ tábla segítségével.
A zöld jelzésrõl egy kanyart levágva folytattam egy jelzetlen úton a gyaloglást.
A csúcsot Délrõl megkerülve jutottam föl. Az út végig jól járható volt.
A csúcskõ maradványai.
Nehéz helyet választani a településre, csak az úton lehet az ideiglenes QTH-t kialakítani. Itt egy elágazásban raktam össze a készülékeket és kezdtem el rádiózni.
Eltelt pár óra a rádiózással, amikor megjelent egy kerékpáros. Éppen szabadkoztam, hogy elfoglaltam az utat, de jelezte, hogy semmi probléma. Leszállt a kerékpárról majd odajött hozzám és csak annyit mondott: kolléga. Nem nagyon értettem, de aztán kiderült: OK2TRN-hez van szerencsém, aki családjával Lipóton nyaralt. Nem volt kedve a termálvízben lubickolni, hanem inkább a Nyúli-hegyet nézte ki sotázásra. Csinált is néhány összeköttetést a már összerakott berendezéssel. A nyelvi nehézségek ellenére megértettük egymást, megmutatta berendezéseit (home made tcvr 40 m-re, long wire és egy LiPo). Néhány összeköttetés után elköszönt és visszaindult Lipótra.


A ritka találkozás után még Zoliék (HA3HK) mai, harmadik aktiválását megvártam, aztán összepakoltam és indultam vissza. A kanyart levágva egy rövid ösvényen, vadlesek közepette értem vissza a zöld jelzésre. Ez a csúcs nem igazán nyerte el a tetszésemet. Kilátás nincs róla, hely is alig a rádiózásra, de a ritka találkozás élménye mindenért kárpótolt.


Utolsó módosítás: 2012-08-08 08:36

(24 megtekintés)