Még több szél és egy kis havasesõ W7/KG-074

Péter, HG1DUL - 2012-06-17
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DUL

Sawmill Ridge W7/KG-074 CN97GD86

Indulási magasság: 4831 láb (1472 méter)
Maximális magasság: 5230 láb (1594 méter)
Szint: 541 láb (165 méter)
Össz táv: 1,1 mérföld (1,770km) Fel: 0,6mf (0,966km) Le: 0,5mf (0,805km)
Teljes idõ: 3ó39p Fel: 30p Le: 20p
APRS
Az idõ nem javult semmit, sõt inkább csak romlott. Mikor elindultam a parkolóból szemerkélt is az esõ. A csúcson viszont havas esõ is akadt bõven a nagy szél mellett. Szerencsémre innen már jobban ment a 14 mega.


Kelly Butte-rõl lefelé már nézegettem a környéket, mikor kicsit megnyíltak a felhõk, hogy melyik lehet a következõ cél. Szerencsére tudtam csinálni pár képet és otthon be tudtam azonosítani Sawmill ridge-t.
Nagyon közel van ez a két csúcs egymáshoz. Jól tudok haladni az úton, pár kisebb havas részen át is megyek. Egy árnyékosabb részen azonban már akkora a hó, hogy nem vágok bele. Nem akarok itt még megállni, ezért hátulról elõveszem a hólapátomat és elkezdem elbontani a havat. Csak egy kicsit kell lefaragnom és át fogok tudni hajtani itt, gondoltam. Bíztam benne, hogy amint átmegyek ezen a részen már nem lesz probléma. Így is lett. Nyitottam egy kis utat a hóban és már mentem is tovább.
El akartam jutni a hegygerinc kezdetéig, de egy forduló után már nagyon sok hó volt az úton. Ekkor azonban már nagyon közel voltam és volt egy jó parkoló rész is ezért itt megálltam. Felcuccoltam és már mentem is lefelé az úton. Elérem a gerincet és itt jobbra fordulok fel a hegyre. Átvergõdöm néhány fa között és utána már nyílt terepen sétálok felfelé.
A hegyoldal fõként füves néhány helyen köves, sziklás. Van még visszamaradt hó és ahol tudok ezen megyek. Sok sárga virág nyílik már, mikor a füvön kell mennem ezekre nagyon vigyázok, hogy ne tapossam el õket.
Alig van szint emelkedés. Visszatekintve a parkoló rész a jobb oldalon látható ahol az út elkanyarodik. Látni lehet, hogy a lefelé haladó út teljesen hó fedett még. Itt eléggé felszakadozott a felhõzet azonban a szél gyorsan hozott újakat. Amint elérem a csúcsot hívok 2 méteren FM-ben a kézivel és Randy egybõl meghall. Az idõ egyre rosszabb. Randy próbál vadászni nekem ellenállomásokat, de sajnos nem hallok senkit. Nem akarok pont nélkül távozni ezért nekiállok és összerakom a bodrit 14 megára.
Ekkor már nagyon romlik az idõ és fázni is fázom. Hideg szél fúj. Antenna állítás közben vizet forralok és elkészítem a kajámat. Mielõtt nekiállok forgalmazni kajálok. Ez jól melegít belülrõl.
Az árbocot mindenképp ki kell kötnöm a szél miatt. Szerencsére folyamatosan egy irányból fúj és így elég csak ellentartani egy rögzítési ponttal. A jégcsákányt szúrom bele a hóba és ezt használom fix pontnak. Elkezdek hívogatni 14-en és elküldök egy APRS SPOT-ot is. A sáv még mindig nagyon zajos de már használható valamennyire. Elkezdenek szállingózni az állomások.
Közben elkezd esni a havas esõ is. A rádiót a tokjával lefedem mert sajnos a 857 nem vízálló egyáltalán. 10 QSO után már nem jönnek többen és ideje továbbállnom innen. Gyors bontásba és pakolásba kezdem.
Mindent összerámolok és szapora léptekkel lefelé veszem az irányt. Csak húsz perc kellett és már a kocsinál is voltam. Örültem, hogy összejött az aktiválás és nem bántam az extra idõt amit a 14-es felállás jelentett a rossz idõben. Ez egy nagyon könnyû hatpontos, de nem valami nagy élmény a csúcs.


Gyorsan továbbállok és lecsekkolom a másik csúcsot, de ide már nem tudok felmenni, mert a hó miatt sokat kellene gyalogolni. Inkább, megnézem merre lehet felmenni a negyedik csúcsra. Itt sikeresen el is akadok a hóban. Nekiállok kiásni magam, szerencsére jön egy másik terepjárós aki kihúzott. Jó idõben a négy csúcs minden gond nélkül megcsinálható. Talán majd õsszel visszajövök a másik kettõért.

HG1DUL 2012-08-18


Utolsó módosítás: 2012-08-24 05:43

(5 megtekintés)