Családi kiruccanás a Somlyó hegy -re

Kõvári István, HA2EBA - 2012-09-01
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2EBA


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-017 - Somlyó (Gerecse, 448 m ASL); QRA: JN97GN36, 1 pont


Végre nem volt olyan nagy meleg így kedvem támadt az idei 33. hegycsúcs meghódítására. Számomra is hihetetlen módon sikerült meggyõznöm kislányomat és anyukámat, hogy kísérjenek el egy kis SOTA aktiválásra! A Somlyó hegyhez lévõ legközelebbi lakott település Tornyópuszta volt, ott tettük le az autót. (Az összes ezidáig készült csúcskõ fotóm megtalálható a Facebook -on: www.facebook.com/istvan.kovari.77)


Mi optimisták voltunk, mert a sorompónál tettük le az autót - bízva abban, hogy megvár minket :) - majd onnan gyalogoltunk aszfaltos úton, követve a kék turista utat.
A térkép jelzését követve a megfelelõ helyen letértünk balra egy nagyon jól járható földútra
Majd ezt követõen rögtön jobbra a piros/kék turista útra tértünk. Amikor a GPS szerint a legközelebb értünk a csúcshoz, akkor a rögtönzött családi gyûlésen a 100m turista út nélküli meredekebb emelkedõt szavaztuk meg az 500 méteres turistautas kerülõvel szemben, ez a letérés a következõ képen is látszik.
Íme a bejárt útvonal: 2 * 2.13 km és kb. 120m emelkedés
És az elmaradhatatlan csúcs-kõ fotó :)


Sajnos hamar sötétedett, ezért csak néhány összeköttetésre volt idõ, viszont az egyszerû kis botantennámmal rámhívott E78BDB Dalibor Banja Luka/Bosznia-Hercegovina -ból, ami kb. 320 Km !!! A hegycsúcs aktiválás a családi jelenlét és az áthidalt távolság miatt különlegesre sikerült.


Utolsó módosítás: 2012-09-03 18:54

(20 megtekintés)