A Csillag erődben karácsony másnapján

Juhász Péter, HA2JP - 2012-12-26
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2JP


Érintett COTA várak:
  - ; QRA:


Ma, így karácsony másnapján Komáromi családlátogatás volt a program. Mivel a múltkoriban itt jártamkor a Csillag erődöt nem sikerült aktiválnom, gondoltam most bepótolom. Úgy is lett.


Az erődöt a városból könnyedén, akár aszfalt úton is meglehet közelíteni. Gépjárművel is akadály nélkül megközelíthető, egészen a bejáratig kiváló minőségű út vezet.
Amennyiben nem a strand utcája felől az aszfalt úton kívánjuk megközelíteni az erődöt, úgy a városból a volt gyermekváros, vagy az új csillag lakótelep irányából gyalogosan is megközelíthető minden nehézség nélkül, egy kb.: 15 perces sétával.
Én most a helyzetre való tekintettel gépjárművel közelítettem meg az erődöt, ami látogatásomkor természetesen zárva volt. Ennek ellenére többen is érkeztek gépjárművekkel az erődhöz, ki hosszabb ki rövidebb sétára. Az idő sajnos borult és az eső is csöpögött, de különösebben nem nehezítette a rádiózást.
A RIG most is a már jól bevált Wouxun KG-UVD1 kézi rádióból, egy Nagoya 771-es antennából, valamint egy Kenwood kézi mikrofonból állt. Saját akkumulátoráról a max 5 Watt kimenővel. Kíváncsian vágtam bele az éter pásztázásába.
Így karácsony másnapján túlzottan sok sikerre, nagy aktivitásra nem számítottam, ennek ellenére elkezdtem a hívást. Hosszú ideig semmi, majd lassacskán előbukkantak az állomások. Összesen 6 összeköttetést sikerült létesítenem. Az összeköttetésekért köszönet : HA2MY, HA2ECW, HA2KMP, HA2NK, HA2ML, HA2MM amatőr társaknak.


Gyorsan sötétedett, és a levegő is gyorsan kezdett hűlni, így megelégedtem ezen 6 összeköttetéssel. Összecsomagoltam és visszaindultam kis családomhoz. A kirándulást sikeresnek nyilvánítottam. Az erőd aktiválva. A hely szép, könnyen megközelíthető, aki erre jár ajánlom álljon meg itt egy rövid időre. 73' HA2JP


Utolsó módosítás: 2012-12-31 12:22

(64 megtekintés)