Laza séta levezetésnek

Péter, HG1DUL - 2012-07-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HG1DUL

Longwire mountain W7W/MC-028 CN96jv50

Indulási magasság: 6348 láb (1935 méter)
Maximális magasság: 6447 láb (1965 méter)
Szint: 119 láb (36 méter)
Össz táv: 0,8 mérföld (1,287km) Fel: 0,4 mf (0,644km) Le: 0,4 mf (0,644km)
Teljes idő: 1ó34p Fel: 11p Le: 8p

Gyorsan Old Scab után beiktattam ezt a platót is. Eddigi legeslegkönnyebb túrám, vagy inkább laza séta. Alig több, mint egy mérföldet tovább vezetve az előbbi indulóponttól megérkeztem a hegyvonulat tetejére. Itt egy nagy nyílt rész van. Árnyékban parkolok le és elindulok megszerezni a potya hat pontomat.


Innen is két ösvény indul. Az egyik, amelyiken én is megyek, becsatlakozik abba az útba amin Old Scab felé mentem. Tehát akár innen is meg lehet kezdeni a túrát és mondjuk visszaúton meg leaktiválni Longwire-t, Scab után. Ezt én csak otthon vettem igazán észre. A másik dél felé indul le a völgybe. Onnan fel lehet mászni Nelson Butte-ra is. Itt az egyik ilyen eligazító tábla teljesen szét van esve. A másiknál regisztrálok be.
Mondom én, hogy ez egy potya hat pontos. Elég csak megnézni a séta szintjét és a távot. Gyakorlatilag egy régi utat követ enyhe emelkedéssel. Azért van itt egy hatalmas hóbucka amin át kell verekednem magam. Ez kicsit változatossá teszi a sétát.
Azért fáradt vagyok picit. Az levegő kezd kicsit lehűlni. Kilátás nincs a fák miatt. Valószínűleg már az aktiválási zónában vagyok, de mindenképp megyek addig míg valami jelét nem látom a csúcsnak. A terep itt már majdnem teljesen sík.
Közben nézem a GPS-t is, hogy az hova jelöli a csúcs helyét. Aztán elérek egy kis buckát aminek a tetején köveket találok összerakva. Csak néhányat, nem sokat. Innen úgy látom, hogy már lefelé megy az út. Ez lesz a magas pont, itt állok meg. A GPS a csúcsot innen 50 méterre jelöli. Itt 14 megával indítok. A botot egy fához kell kötnöm, mert máshova nem igazán tudnám rögzíteni gyorsan. Itt már rendesen betalálnak a SOTA vadászok.
Első őkák a nagyok közül kerülnek ki. Lehet várnom kellett volna olyan 10 percet, mert az aktiválás átcsúszott a UTC napfordulón. Ezért most olyan mintha ezt a csúcsot kétszer aktiválták volna. Nem lényeg annyira azért. Tíz kötés után átállítom a bodrit 144-re, de senkit nem csípek el SSB-n. Aztán hívok párat FM-en és egy állomással sikerül csevegnem DN06-ból. Erős a jelem és ő is itt van 59-el. Ezután összepakolok és visszasétálok a kocsihoz.


Ez egy potya csúcs amit mindenképp érdemes összekötni Old Scab-el. Esetleg ki lehet ide települni egy URH versenyre és azzal egybekötni. Nagy tágas és sík hely van a csúcs környékén. A fák kicsit blokkolnak mondjuk, de szerintem nem lehet nagyon vészes. Az egyetlen negatív dolog lehet az, hogy nem árt terepjáróval jönni, habár valószínű egy nem sajnált személykocsi is fel tud jönni. Két csúcs egy nap alatt teljesítve.

HG1DUL 2013-01-27


Utolsó módosítás: 2013-01-28 01:01

(25 megtekintés)