Hátizsákos rádióval a Nagy-Hárs-hegyen

Szabó Mihály, HA7SZA - 2013-04-20
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-025 - Nagy-Hárs-hegy (Budapest, 454 m ASL); QRA: JN97LM48, 1 pont, HAFF-015


A téli szünetet arra használtam, hogy a ház körül található kacatokból kitelepülő hátizsákot szerkesszek. Megirigyeltem a "yutubon" látható sok profi cájgot, és összeraktam egy olcsó készletet.


Az alu hátizsák vázra szereltem fel egy öreg zsákot, benne a saját beszerelő keretében a Yaesu 857, alatta az akku. Az alsó zsebben az antenna. A kis csehszlovák oldaltáskában van a tuner, meg az apró holmik. Horgászbot, 5/8-os antenna, és a kényelem miatt a vadász-szék.
A 857 előlapját egy közönséges 6 eres, RJ12 végű kábellel választottam le, ( ez a gyári szeparációs kábel árának töredéke!) mert a készüléket "fejjel lefelé" kellett beszerelni, hogy az antenna stb. csatlakozókhoz jól hozzáférjek. 2m-en 17 összeköttetést sikerült naplózni, köszönöm az aktivitást! Tervem volt 10m-en és 40m-en is forgalmazni, de a körülmények csak egy 10m-es SSB összeköttetést engedtek, a 40m-re már nem volt lehetőség, az akku kimerült.
A Kaán Károly kilátó a hegy tetején. Ilyen szép lombok még nincsenek, ez a kép nem most készült.


A kitelepülő bevetési egység tesztelése több tapasztalatot hozott. Egyrészt, legközelebb tuner nélkül, konfekcionált antennákkal próbálkozok, másrészt kerülni fogom a frekventált turista látványosságok munkaszüneti napokon való látogatást. A tömegek nyugalmának megzavarására alkalmas hosszú drótok használata ellenjavallt. És legközelebb jobb akkut viszek.


Utolsó módosítás: 2013-04-21 21:58

(57 megtekintés)