Vihar előtt a Börzsönyben.

Feri, HA7UL - 2013-05-31
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7UL


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-027 - Nagy-Kő-hegy (Szokolya, 380 m ASL); QRA: JN97MV40, 1 pont


Nagy vihart jósoltak, ezért nagy utat terveztem. (KM-027, KM-020, KM-024 és KM-033) A nagy vihar bejött ! A fotók minőségéért elnézést. Ezt tudja a telefonom.


Szokolya határából még szép időben az első csúcs.
A vasútállomáson parkoltam, onnan jelöletlen erdei utakon terveztem a feljutást. A napokban esett csapadék komoly sarat hagyott maga után. Nehézkes volt az előrejutás. Vagy a vízmosás mozgó kövei, vagy a sár. Mindkettőt kipróbáltam, így hamar átázott a cipőm amire jókora adag sár is tapadt.
A durvább emelkedők után már "csak" a sárral kellett küzdeni.
Majd 1.5 Km után felértem a K jelzésre. Innen szinte vízszintes volt a terep. kb 1 Km 40-50 m szintkülönbség. Ez már kellemes séta volt.
Egy kellemes és kényelmes pihenőt találtam a csúcsom amit a Budapesti Locomotív turista egyesület emelt. Itt rendezkedtem be. Sajnos az antenna nem igazán fért el. A fák mindenhol érték a drótot és a 7 MHz es részt visszahajtva tudtam csak használni. Meglátszott az eredményen, sajna.
Nagyon szép volt a kilátás Szokolya felé a csúcsról.
Első alkalommal, most, az útvonalat is sikerült menteni.
Száraz utakon, kellemes kirándulás lehet. De ebben a sárban még ez a kis csúcs is kemény volt a számomra.


Sajnálom, hogy az idő elromlott. Hatalmas jégeső és zivatar fogadott mikor ismét Szokolyára értem. Nem is javult az idő egész nap. Ha legközelebb is erre sikerül járnom, bepótolom ami most kimaradt.


Utolsó módosítás: 2013-06-01 20:02

(55 megtekintés)