Semmi vagy dupla a Hosszú hegyen?

Kõvári István, HA2EBA - 2013-07-13
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2EBA


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-022 - Hosszú-hegy (Pilisszántó, 489 m ASL); QRA: JN97KQ80, 1 pont, HAFF-004


A környékről a Hosszú hegy meghódítását hagytam a végére, mivel több beszámolóban is azt olvastam, hogy nincs csúcskő, a neve alapján pedig hosszú kitartó sétára van szükség :) az eléréséhez, de mégis vidáman vágtam neki. Meg is lett a gyümölcse az útnak, innen kapta a beszámoló a vicces nevét...


A Pilisszántó és Pilisszentkereszt közötti útból nyílik az a földút, amin keresztül lehet sétálni. Autóval eddíg a földútig lehet menni, az elején egy sorompó található.
Az erdészeti útról a képen látható zöld jelzéseknél javasolt letérni jobbra. Ezt a gyalogutat érdemes követni a dombtető irányába.
A megadott GPS koordináták pontosan odavezettek a csúcskőhöz (szinte végig jól járható földúton haladtam, leszámítva az utolsó pár 100 métert, ahol toronyiránt kellett menni) viszont nem ez a legmagasabb pont ... ettől kb 10 méterre található az igazi csúcskő, de ez könnyen észrevehető, csak a hegycsúcs irányába szükséges sétálni!
Az elmaradhatatlan csúcsfotó az aktiválás után ...
Ez pedig a ténylegesen megtett út képe.


Könnyen megközelíthető csúcs, ami köszönhető a földutaknak, amik a térképen nincsenek feltüntetve ... a GPS szerint 1.9 Km -et gyalogoltam, külön öröm, hogy 2 csúcskő is található a hegy tetején egymáshoz viszonylag közel.


Utolsó módosítás: 2013-08-02 23:29

(72 megtekintés)