Zuppa-tetõ

Szabó Mihály, HA7SZA - 2006-09-10
Ajánlott turistatérkép: 20. Vértes térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-028 - Zuppa-tető (Szárliget, 384 m ASL); QRA: JN97GM11, 1 pont


A Vértes legszebb õsszel, amikor színesednek a lombok, a cserszömörce vörösétõl a hársak sárga színéig, mindez a dolomitsziklák szürkésfehér hátterével csodálatos látvány.


A kellemes õszi idõ folytatódott, vasárnapra a Zuppa-tetõt szemeltük ki magunknak. Az autót Szárliget K-i szélén hagytuk de beljebb is lehetett volna menni vele, hogy árnyékban maradjon.
A csúcs látképe az indulási ponttól.
A kék háromszög jelzésen indultunk, ez késõbb csatlakozik a piros vonallal, de a csúcsot nem érintik. Kellõ idõben jobbra térve, esésvonal mentén felküzdjük magunkat a csúcsra. Magassága 384 m, mivel határozott kúp, szép kilátás esik körben. Szárliget, távolban Tatabánya.
Kilátás ÉK felé, távolban a Pilis-tetõ.
Az antenna forgatásával Veszprémtõl Mogyoródig minden irányban volt megfelelõ lehetõség a QSO-ra. Kezdetben É-D irányban állt, ekkor jelentkezett HA2NV János, HA2MJ Pista, HA2QW Lajos (Tatabánya, Tata), aztán fordultunk K-NY irányba, HA5KDR/P Szilviusz, HA7PC Karcsi, HA5CBM Miklós, (Mogyoród, Fót, Bp.) És a jó helyezkedéssel összeköttetésbe kerültünk HA5CQZ/M Zolival, aki a 2-es úton gépkocsiból QSO-zott. A DX erre a napra HA2ESM Tamás volt Veszprémbõl. Köszönet mindenkinek az aktivitásért!
Itt az õsz, az erdei gyümölcsök szezonja. Érik a som, a szeder, jönnek a gombák. A gombákkal óvatosan, amelyiknek fehér a lemeze, és a kalapja, azt ne szedjétek fel, és akkor biztosan elkerülitek a gyilkos galócát, meg annak fehér változatát. Lásd: http://www.vital.hu/themes/sick/galoca1.htm


A Zuppa-tetõ kúpszerû csúcsa kíváló lehetõséget ad a rádiózásra minden irányban, a kilátás is csodás, az oda vezetõ út nem különösen megerõltetõ, ezért mindenkinek ajánlom!


Utolsó módosítás: 2007-01-16 14:07

(51 megtekintés)