Nem zörög a tető...

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2014-04-28
Ajánlott turistatérkép: 2. Bakony Észak térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-013 - Zörög-tető (Csesznek, 494 m ASL); QRA: JN87WI15, 1 pont


Nem zörgött. Szerencsére szép, szélcsendes és esőmentes időben sikerült aktiválni ezt a nem gyakran látogatott (eddig 3 beszámolóban szereplő) dombtetőt.


A 82-est útról letérve egy fatelep mellett parkoltunk le. Innen nagyon jó kilátás nyílt a Cseszneki-várra. A GPS szerint innen a csúcs légvonalban 1.5 km-re adódott.
A kerítés mellett egy fehér murvás út haladt, azon indultunk el. Pár méter után egy nyitott sorompó és MÁV (?) kivételével behajtani tilos tábla. Ja! és még egy figyelmeztetés: vadászati terület. A fatáblán jelzett 'Károlyháza"-t nem láttuk. Talán az a MÁV- esetleg vadász ház?
A s- jelzésen haladtunk egy darabig, majd az balra letért, de mi folytattuk utunkat a murvás úton. Később ezt is elhagytuk, mert "rossz" irányba kanyarodott. Néhány méter után a s3 útra tértünk. Eddig kényelmes,minimálisan emelkedő út volt. Na ez már meredekebb volt, ...
... izzasztóbb és több helyen kerülgetni / átlépdelni kellett a kidőlt fákat. Ezt az utat is elhagytuk, már a tetőt elérve, a z- jelzést követtük.
A kerítésekkel elzárt területeket elhagyva megkerülve, egy kapu mögött vagy 100 m-re volt a csúcskő, - ahogy korábban is írtátok - közvetlenül az erdészeti út mellett.
Kinéztem két ÉK-DNy-i irányban lévő fát, majd telepítettem az antennát. Viszonylag kényelmes álló qth-m volt a csúcskövön, megspékelve folyamatosan vagy 20-30 léggyel. Nem igazán zavartatták magukat, kiültek rám a napsütéses helyre. De legalább nem csíptek.
A dombtetőn vagy 1.5-órát voltam fenn, ebből 70 perc alatt 59 qso-t könyveltem el három, 20, 30, 40 méteren. Próbálkoztam a 10 és 12 méteren is. A déli órákban sikertelenül. A 2 m - a szokásos szerint - hétköznap 0, azaz zéró eredménnyel zárult. Az aktiválás azért sikeres volt - nemcsak a qso-k száma miatt - hanem 4 S2S állomás is került a naplóba. Emellett 3 HA állomás is meghívott. TNX!


Fölfelé bő egy óra alatt felértünk, lefelé kicsit gyorsabban, egy órán belül megtaláltuk a kocsit. Elfogyasztottunk egy jó ebédet Zircen, majd záporokkal tarkított úton értünk haza a kora esti órákban.


Utolsó módosítás: 2014-04-29 09:24

(37 megtekintés)