Csóka-hegyi antennák

Szabó Mihály, HA7SZA - 2006-09-09
Ajánlott turistatérkép: 20. Vértes térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-015 - Csóka-hegy (Vértes, 479 m ASL); QRA: JN97DI08, 1 pont, HAFF-046


Kellemes koraõszi délutánon családi kirándulást tettünk Csókakõre. A falu K-i szélén a régi kõbánya elõterében kialakított pihenõhelyen maradtak, akik a várhoz mentek fel, (a vár nem látogatható felújítás miatt) a feleségemmel elindultunk a Csóka-hegy aktiválására.


A pihenõhelytõl a piros L jelzésen indultunk egy keskeny völgyben. A jelzett ösvény nem halad át a csúcson, ezért idõben váltani kell az antennákat kiszolgáló üzemi útra.
A terület a Vértesi Tájvédelmi Körzet része.
A csúcs magassága 479 m, a geodéziai torony mûszerasztalának magassága a GPS szerint 508 m. Feljutni nem könnyû, kissé szûk a hely a hátizsákhoz, de egyébként a torony állapota jó. Sajnos, a galambok is nagyra értékelik a helyet, és ennek nagy mennyiségben található nyoma.
A csúcson négy profi, és egy amatõr antenna volt ebben az idõben.A negyedik az elõzõ képen.
A cájg. Sajnos, a 857-es akkuja hamar feldobta a talpát, át kellett szerelni, de szerencsére a VX6E hozta a formáját, és a kezdeti nehézségek után eredményesen aktiváltuk a csúcst.
Az aktiválásban sokat segített HA2NC János. Köszönet Neki, és a következõ OM-nek: HA2NV János, HA7UN Feri, HA7EG Gyuri, HA2KID-rõl Henrik, HA7JMJ/M Feri, aki Csorna környékérõl a 85-ös úton gépkocsiból rádiózott. Ez a QSO volt a nap DX-e. A ??7OM hívójelet nem tudtam rögzíteni, sajnos :-((. Távolban Mór városa, a háttérben a Bakony rengetege.


Kellemes idõ volt, gyalográdiózásra termett, kár lett volna otthon maradni.


Utolsó módosítás: 2006-09-13 09:31

(46 megtekintés)