Egy kis őszi Szlovénia: S5/GS-023 & S5/GS-024

Donáczy Gábor, HA1DTQ - 2014-10-19
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA1DTQ

Kihasználva a ragyogó őszi napsütést, a változatosság kedvéért most Szlovéni felé vettem az irányt egy könnyed aktiválásra.
A két aktivált csúcs Ausztria és Szlovénia határán van, de Szlovén területen. Így csak az egyik országban számítanak csúcsnak. Mind a két hely közkedvelt kirándulóhely, autóval jól és könnyen megközelíthetők.


S5/GS-023 Svecinski vrh (517m) csúcsa a kastély mellett van az erdős domborulaton. Az egész terület egy nagy szőlővidék. Mivel közkedvelt kirándulóhely, ezért szinte mindenhol figyelmeztetnek a "Privat" területre és így nehéz alkalmas helyet találni a kitelepülésre.
Észak felé nézve a vonulatról, látható az a ködtenger, amiben Muraszombattól kezdődően kellett autókázni. De innét fentről nagyon szép látvány a napsütésben.
Közelben
Domboldalban, szőlők között.
A következő úti cél.
...és egy kicsit ráközelítve.
S5/GS-024 Placki vrh (509m)
A torony bő 50m magas és csodálatos kilátás nyílik a környékre. Ahonnét a fénykép készült, van egy hangulatos kis vendéglő és közel eddig fel lehet jönni autóval.
Felfele a toronyban. Aki félős, az mindig emelt fővel előre vagy felfele nézzen, akkor nem fogja szétmarkolni a lépcső korlátját. :-)
Kilátás a toronyból.
.
.
.
Ez a hely tökéletesen alkalmas a kitelepülésre, van hely és lehetőség szinte mindenféle antennát telepíteni.
Aki nem szeretne felmenni a toronyba, az sem marad le a látványról...Nincs kép
...csak más szemszögből tudja azt élvezni.


Hazafelé ment már nem volt köd, így a szép időt kihasználva megálltam egy kis városnézésre Mureck és Radgona településeken. Mivel a köd felszállt, láthattam, hogy egyeltalán merre járok. :-)


Utolsó módosítás: 2014-10-21 12:25

(39 megtekintés)