OE/KT-077 Grosser Speikkogel

Donáczy Gábor, HA1DTQ - 2014-11-23
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA1DTQ

Ismét egy régóta szemezgetett ausztriai csúcs aktiválása vált valóra Karintiában.
Az időjárás ragyogó volt, csak a csúcson volt nagyobb szél és hideg. De az alacsonyabb részek egész nap ködben úsztak vagy csak borús volt az idő, ez a teljes oda-vissza útra igaz volt.
Autóval a Koralpe síközpontig el lehet menni, onnét egy lezárt aszfaltos út kanyarog fel a csúcson levő radarállomásig. Természetesen nyári (helyesebben: hómentes időszakban) egyéb turista utakon is fel lehet gyalogolni. A síszezonban működnek a felvonók is, de csak az egyikbe lehet beleülni, a többi csákányos. Ezzel a beülős libegővel az első 350m szintkülönbséget le lehet küzdeni, de ennek elég komoly ára van és még csak a félúrta sem jutott el az ember. :-)


A Weinebene síközpont mellől már elég közelinek látszik a cél. Innét is át lehet gyalogolni a gerincen és még egy Stájer SOTA csúcsot is útba ejt. De ezt az egész tömböt meg kell kerülni ha a másik oldali csúcsokat szeretné valaki aktiválni.
Itt még nagyon az út elején, de már gyalog.
Lenézve a völgybe.
És egy kicsit ráközelítve.
Már félúton.
Ragyogás
Tündérkert
Oda megyünk.
Hütte a Tejföltenger kikötőjében. :-)
Már közeledünk.
OE/KT-077 csúcsa.
OE/HA1DTQ/P a toppon.
"sztésön"
Forgalmazás közben
Szomszédok közel...
...s távol
Visszafele és irány a következő csúcs.
Egy kis pehenés-napozás-visszanézés.
A kis fickó is élvezte a látványt.
.
A nap záróképe.


Ezt követően még aktiválásra került OE/KT-160 Rauchek (1346m) és másnap OE/KT-174 Zoderkogel (1190m), OE/KT-133 Roschachkogel (1647m). Ezeken a csúcsokon már csak villámaktiválások voltak, mert itt már ködös és csapadékos volt az időjárás és a csúcsuk sem olyan jellegzetesen szép (legalábbis ebben a rossz időben!).


Utolsó módosítás: 2014-11-30 11:16

(49 megtekintés)