Boroszló-fő és Rózsa-domb aktiválása

Kõvári István, HA2EBA - 2015-02-05
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2EBA


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-114 - Boroszló-fő (Ózd, 445 m ASL); QRA: KN08DE61, 1 pont
  EM-122 - Rózsa-domb (Ózd, 380 m ASL); QRA: KN08DE46, 1 pont


A környéken volt dolgom, ezért úgy döntöttem, hogy ismét összekötöm a kötelező és hobbi tevékenységeket, sikerült is 2 hegycsúcs aktiválása két egymást követő napon.


Első célpont a Boroszló fő volt. Autóval érdemes elmenni a Farkaslyuk településig, majd innen a Szilvásváradi út térkép szerinti pontján letenni az autót. Igaz, hogy ez a pont nincs túl szerencsés helyen, mivel egy kanyarban van, viszont itt van egy régi behajtó út az erdőbe, ahol kényelmesen le lehet tenni az autót.
Egy elhanyagolt gyalogutat követve el lehet jutni addig a pontig, ahol a térkép szerint van a SOTA pont.
Láthatóan ez volt a legmagasabb pont és itt a bokros rész egy kb 2x2 méteres területen ki is volt irtva, itt készült a fotó. A 20 perces út 700 méter és a szintkülönbség kb 70m.
Másnap a Rózsa domb volt a cél. Autóval érdemes elmenni a Farkaslyuk-bányatelepig, itt a Toldi Mikós utca vége felé lévő utolsó kereszteződésnél érdemes letenni az autót, bár nem voltam teljesen nyugodt a környezet miatt.
A Toldi út legvégén lévő kereszteződésnél jobbra kellett fordulni, ezt leszámítva szinte végig egyenesen mentem a csúcsig, de az utolsó 200 méter szörnyű volt, ha rajtam múlna, akkor a hegy nevét azonnal átkeresztelném Rózsa dombról Rózsás dombra , a szúrós bokrokat kerülgetve csak lassan haladtam, és otthon kb. 10 tüskét kellett kibányászni a kezemből.
És íme a csúcsfotó. A fél órás út 1 Km és a szintkülönbség kb 160m.



Utolsó módosítás: 2015-03-14 19:22

(35 megtekintés)