Csoportosan északon

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2015-04-14
Ajánlott turistatérkép: 29. Bükk térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-109 - Szilvás-tető (Egercsehi, 464 m ASL); QRA: KN08CB96, 1 pont


HA5LV Viktornak és HA5MA Lacinak ismét akadt egy kis munkájuk Ózd környékén. Felajánlották, hogy csatlakozhatok hozzájuk egy kis SOTA-zásra. Az ajánlatot szívesen elfogadtam és potyautasként beültem Laci autójába. Hogy ne nagyon zavarjuk egymást, külön csúcsot választottunk: Laci és Viktor a HA/EM-116-os csúcsra mentek fel, én pedig ez ettől - légvonalban - 4 km-re lévő Szilvás-tetőre. (Eddig egyik csúcsról sem készült beszámoló.)


Tarnalelesztől keletre a Szűcs-bányatelepen szálltam ki a kocsiból. Innen légvonalban kevesebb mint 2 km-re adódott a távolság. Jelzett turista út nem volt, de erdészeti utakat többször is "átvágtam". (Ózdról jövet sajnos későn vettem észre, hogy a 25-ös úton a hajtűkanyarban kiszállva kevesebbet kellett volna gyalogolni.)
Már most is nagy szárazság mutatkozott a hegyen. Ennek ellenére ilyen - teherautók kereke által kivájt - utak voltak fenn a dombon.
Az úttól kb. 70-80 m-re, a sűrű bozótosban kell lennie valahol a tetőnek. Csúcskő, illetve annak maradványa sehol. Kilátás semmi. Itt lehetetlen volt települni. Így visszatértem az útra.
Közel másfél óra alatt 30 és 40 m-en - a sok CQ-zás mellett - is csak 38 összeköttetést naplóztam. 20 m-en csak egyetlen qso került a logba. Az egyik aksi rögtön az első billentyű-lenyomásra "megadta magát", csoda, hogy a másik ennyit ideig is bírta. Amikor ez is kifogyott, bontottam és csatlakoztam a többiekhez Tarnaleleszen.


Kellemes időnk volt, jót rádióztunk, bár a terjedés nem volt valami fényes. (Ennyi "csodás" (339, 529, 539, stb.) riportot ezidáig még egy aktiváláson sem kaptam, hi.) Köszönöm a lehetőséget Lacinak és Viktornak.


Utolsó módosítás: 2015-04-16 00:25

(36 megtekintés)