Szigligeti nyárbúcsúztató

Szabó Mihály, HA7SZA - 2006-09-30
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA

Nyárbúcsúztató kitelepülést tervezett HG1DTQ Gábor OM a Balaton északi partjára, de sajnos munkája elszólította, és nélküle vágtunk neki a kalandnak. Családom egyes tagjai, feleségem és kisebbik lányom elkísért a kellemesnek ígérkezõ kirándulásra.


Szigliget számomra oly kedves várába vettem be magam, és a gyönyörû idõben gyönyörködtünk a panorámában, aztán munkára fel, és kezdetét vette a partner állomások keresése.
A vár távlati képén a középen látszó négyszögletes bástyán álló oszlopra szereltem fel az antennámat.
QSO party résztvevõi voltak: HG3FUD János, HA3TBL Laci, HG3GG Gábor, HA2MI Pista, HA3GR Feri, HA3LP Lajos és természetesen HA4FY János a Csobáncról. A nap DX-e az elsõként válaszoló HA3FIN Norbi volt Pécsrõl. Köszönöm a Kollégák segítségét!
Sok érdeklõdõ vett körül, éppen azt mutatom, hogy merre van 4FY János OM a Csobánc várában.
A Szigligeti öböl csodás panorámája NY felé. (Szemben a Nappal, polár szûrõvel. )
Badacsony. Majdnem látszik HA3GR Feri barátunk szõleje a kõkereszt alatt, ahova mindenkit meghívott a következõ hétvégén tartandó szüretjére, korlátlan borfogyasztás, és egy tányér leves kecsegtetõ ígérete mellett. Köszönjük a szíves invitálást!
Csobánc. A várban HA4FY János OM dolgozott.
XYL társaságában.
Haza indulás elõtt megismertük a vár történetét és a környezetét.


Jobb idõt nem is kívánhattunk volna a nyárbúcsúztatáshoz, talán valóban ez volt az utolsó igazi nyári nap. A Szent-György hegyre még ezen az õszön vissza fogunk jönni.


Utolsó módosítás: 2006-10-03 09:17

(29 megtekintés)