Egy kis séta a Zselicben

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2015-11-18
Ajánlott turistatérkép: 17. Zselic térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-013 - Hollófészek (Bakóca, 358 m ASL); QRA: JN86XE93, 1 pont


Minden jónak egyszer vége szakad. Lejárt az időnk, és délelőtt el kellett hagyni a szállodát. Úgy terveztem, hogy hazafelé jövet még egy - megszüntetésre tervezett - SOTA csúcsot aktiválok. Ez sem volt igazán csúcs a maga 358 méterével. A gyalográdió honlapon a Hollófészek Bakócához volt kapcsolva, gondoltam, akkor onnan fogok indulni. A Google tervező Harkányból keleti irányból javasolta Pécs megkerülését. A telefonom útvonaltervezője viszont nyugatról kerülte meg Pécset. A 6-os úton Szigetvár irányába irányított, majd Szentlőrincnél jobbra befordított egy alsóbbrendű útra.


Áthaladva Bükkösd településen a telcsi útvonaltervezője letérített egy erdészet által használt, nyitott sorompóval ellátott aszfaltos útra. Sőt az út elején tábla jelezte a nagymátéi vadászházhoz vezető irányt is. Ha már több aktivátor is innen indult, akkor gondoltam, nekem sem kell elmenni Bakócára. Annál is inkább, mivel az útvonaltervező a vadászházat még közelebb is jelezte, mint Bakócát. Így a kocsit a - nemrég felújított, hangulatos - vadászházbál állítottam le.
Itt megnéztem a Fekete István "füvészkertet" (tanösvényt), majd az elődeim által is leírt útmutató táblák alapján elindultam a domb irányába. A vadászháztól a Hollófészek a GPS-em szerint nem volt több 1 km-nél.Nincs kép
Az időjárás tökéletes volt. De a települési hely is. A hely neve, Hollófészek egy táblára kiírva, rajta a pontos magassággal. A csúcskő előtt egy asztal két paddal. (A párom legnagyobb megelégedésére. Szerinte minden SOTA csúcsot így kellene "berendezni", hi.)
Az előző este felújított antennát az út tengelyében húztam ki. Jól szuperált. Közel másfél órát rádióztam a szokásos 3 sávon. 20 m is viszonylag jól ment, két USA állomás is meghívott. Összesen 57 összeköttetést nyugtáztam, benne egy S2s és mindössze egy HA állomás (TNX Viktor!).


Bontás után vissza a kocsihoz, majd irány BP. A kora esti órákban érkeztem haza, majd nekiláttam az elmúlt napok aktiválásainak bepötyögéséhez és a beszámolók előkészítéséhez.


Utolsó módosítás: 2015-11-20 23:08

(36 megtekintés)