Lokó pihenő

Ludvig Ottó, HA5OT - 2015-08-21
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5OT


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-027 - Nagy-Kő-hegy (Szokolya, 380 m ASL); QRA: JN97MV40, 1 pont


Hosszabb kihagyás után egy friss ropogós, többsávos inv-V, és a szintén vadiúj 4 cellás LiFePO4 akksi felavatására a Nagy-Kő-hegyet választottam.


Az augusztusi hőségben késő délután indultam neki. Az autómat Szokolya MÁV állomáson tettem le. Szokolya településről egy minősíthetetlen út vezet a nagyvasúti állomásra.
A csúcson keresztül megy az Országos Kék, az állomás déli részénél induló Kék + csatlakozik bele valahol, de én az állomás északi végén, egy meredek erdészeti úton indultam inkább.
Ez eleinte jó ötletnek tűnt, majd később már kevésbé.
Végül aztán becsatlakoztunk az Országos Kékbe, ami itt gyakorlatilag egy sztráda. :-)
A csúcson csúcskő helyett egy pazar pihenő várja a túrázót. Ez a jó hír. A rossz, hogy a teljes csúcs be van nőve, a bozót szétszaggatta a kísérleti antennát, így végül 2m-en kínlódtam össze a 4 QSO-t. Persze, ha lett volna annyi sütnivalóm, hogy visszamegyek 20m-t az erdőbe, és ott állítom fel az antennát, gondom se lett volna.
De ki tud egy ilyen összkomfortos /P QTH-nek ellenállni?!
A kilátás nyugat felé nem rossz. Ha a vörös köd nem akadályozott volna...
Egy szép tábla meséli el, hogy a Lokomitív Turista Egyesület a 60. évforduló alkalmából épített a szép pihenőt.


Bár összességében nem rossz a hely, és a megközelíthetőség is rendben van, rádiós szempontból kicsit küzdős. Talán egy ügyes vertikális antennával nagyobb sikerélmény várja az aktivátort. 2m-en elég reménytelen, csak a jó szerencsében lehet bízni, mivel a budapesti irányt a Pilis eléggé takarja.


Utolsó módosítás: 2016-05-24 11:55

(5 megtekintés)