Cserháti kirándulás

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2017-07-11
Ajánlott turistatérkép: 8. Cserhát térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-044 - Bézma (Csethátszentiván, 515 m ASL); QRA: JN97TW13, 2 pont, HAFF-023


Egy ismerős nagyobb társaság Cserhátszentivánon nyaralt az Angyalkertben. Úgy döntöttem, hogy felkeresem őket, egyúttal megnézem azokat a félig földbe épített kis házikókat is.


Nekem már csak a jurta-sátorba jutott szálláshely, hi. De nagyon kényelmes volt. Az éjszakai hatalmas zivatar - villámlással, erős széllel - sem okozott beázást. Legfeljebb, unalmamban a villámlásokat számolgattam, hi.
Másnap a falu határában lévő útjelző tábla szerint indultam. Kocsival megkerülhettem volna a hegyet, így spórolhattam volna néhány km gyaloglást: mivel a hegyre csak a túloldalról, a Babgulyás csárda közeléből vezet fel út.
Ezt már gépjárművek elől sorompóval le is zárták. Lévén Tájvédelmi Körzet.
Ismét beérve az erdőbe az elején kellemes út vezetett fel. Imitt-amott még lehetett látni az egyre halványodó k3 jelzést is.
Az utolsó kb. 100 m-t már inkább dzsungelen keresztül tettem meg. Felérve egy zsebkendőnyi tisztáson megtaláltam a csúcskövet. Ott van a bozót alatt.
A másik oldalról látszik is egy oldala. Felfelé kb. 4,5 km-t mentem, lefelé ez csak egy óra hosszat tartott.
A kőtől vagy 20 m-re, a valaha volt k3 turistaúton állítottam fel az antennámat és rendeztem be a qth-mat. Itt rendesen sütött a nap, napvédőt pedig benn hagytam a kocsiban, hi.
Jó másfél órát rádióztam. Ezalatt összesen 51 qso-t naplóztam, zömmel a 40 m-es sávban. Közte volt 2 S2s és 2 HA-hívójel. (TNX!)


Ha már a térségben jártam kerékpárral el-, illetve feltekertem Hollókőre. Ott megkóstoltam a helyi kézműves söröket és egyéb ínyencségeket. Késő este tértem haza.


Utolsó módosítás: 2017-08-01 12:23

(28 megtekintés)