Egy dombocska Alsó-Ausztriában

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2018-09-15
Ajánlott turistatérkép: térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC

Több mint egy év kihagyás (közel 14 hónap) után ismét hátamra vettem a gyalográdiós felszerelést. Már nagyon hiányzott egy kis SOTA-zás. (Azért ezen időszakban sem voltam teljesen kitelepülés nélkül. néhány HAFF körzetet azért csak aktiváltam, hi.)


Bécsújhelyi nagy autópálya kereszteződést elhagyva, a 26-os úton Willendorf am Steinfelde településen egy parkolóban tettem le a kocsit. (A képen a házaktól kicsit balra.) Innen elindultam az első úton Kienberg, OE/NO-148 felé. A tájékozódást - a már korábban "megszokott" - kis sárga fémtáblák segítették.
Az aszfalt utat elhagyva kényelmes, széles, murvás úton haladtam enyhén fölfelé. Időnként egy-egy ház mellett is elhaladtam. Ez a kis törpe vadász egy borospince fölött álldogált.
Északra, illetve Nyugatra már igazi hegyek - köztük a Semmering - volt, így sokszor adódott remek kilátás a környékre. Viszont az utolsó néhány száz méteren már nem volt út, ott toronyiránt, a korábbi sétához képest, jóval meredekebben kellett fölfelé menni. A csúcs teljesen zárt volt, így 50-60 m-rel arréb , egy erdőirtáson települtem.
Szombat volt, volt is valamilyen verseny, de terjedés, vagy esetleg aktivitás, a délutáni órákban nem igazán volt. Az első órában állandó CQ-zás mellett mindössze kettő qso-t tudtam csinálni. A második órára talán vége lett az ebéd utáni sziesztának, így két sávon - 20 és 40 m-en - összesen 21 összeköttetésem lett, benne egy árva spanyol S2S-sel. (30 m-en egyetlen qso-t sem tudtam csinálni, hi.)
Nincs képMegjegyzés: Ezt a csúcsot 2013-ban az egyik honfitársunk Viktor, HG7WAV már aktiválta.


Mivel még zárás előtt oda akartam érni a szállodába, ezért bontottam és megindultam lefelé. Egyébként majdnem mindegy, hogy ez irányból, melyik falu, melyik útjáról indul az OM felfelé, mindegyik út "rávezetett" a dombtető irányába haladó, jól kitáblázott murvás útra. Mivel egy hetet terveztem OE-ban tölteni, a napi kudarc után csak reménykedtem, hogy a többi aktiválás sikeresebb lesz, hi.


Utolsó módosítás: 2018-11-10 21:15