Egy könnyű túra a Hármas-hegyre

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2020-09-21
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  DD-003 - Hármas-hegy (Mecsek, 604 m ASL); QRA: JN96EE02, 4 pont, HAFF-024


Aktiválás szempontjából ez egy autómentes nap volt. (Jóllehet, az autómentes napot hivatalosan másnap, 22-én tartották.) A szállástól mintegy másfél km-re volt a csúcs. (Szintkülönbség azért volt, hi.)


A szállótól átmentünk a főúton, majd átellenben folytattuk utunkat a z+ jelzésen, amely gyakorlatilag végig aszfaltos út volt, némely szakaszon igen erős emelkedővel. A cél előtt átváltott s+-ra. A tetőn kilátás nincs, de van két nagyobb épület és egy HAM QTH. (5LV, 5MA beszámolója szerint HA3NI qth-ja. A korábbi képtől eltérően látszott, hogy az időjárás azért hat az antennákra. Némelyiket kicsit megtépázta a szél.)
Az előző napi beszámolóban említett meteo radar közelebbről.
Mivel a csúcskőnek valahol a qth közepén kellett lennie, így nekem ideális helynek tünt a kerítés - és az antennák - előtt települni.
Ahhoz képest, hogy hétfő volt és kicsit korábban is értem fel, mint az előzőleg beírtam, itt megvolt a pile-up. Mintegy másfél óra alatt a három szokásos sávon 66 összeköttetést könyveltem el, köztük egy HA álls és egy S2S.
Bár mindkét nap volt nálam egy kézi rádió 2m FM-re, hiába hívtam magyarul angolul, senki nem válaszolt. Bár az előző nap, vasárnap, a Zengőn hallottam horvát állomásokat hosszasan beszélgetni, az általános hívásom után, hi.)


Míg a feljutás egy órába tellett, addig a lefelé vezető utat megtettük fél óra alatt. Ezután a már szokásos lábáztatás volt. A víz hőmérséklet ugyan csak egy fokot csökkent - 15 fok - ez már-már "fájóan" hideg volt, hi. A naplemente előtt még felsétáltunk a Kövestetői kilátóba, amely nem volt ugyan nagyon magasan, de kb. 250-270 fokban tökéletes kilátás volt.


Utolsó módosítás: 2020-09-26 20:05