A Monok melletti csúcsok

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2021-11-23
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-127 - Nagy-répás (Monok, 290 m ASL); QRA: KN08NE18, 1 pont


Útban Zemplénbe - gondoltam - a Kossuth szülővárosa melletti két "hatalmas hegy" aktiválása belefér egy napba. Belefért volna, ha nem tél lenne és nem sötétedne korán. Ráadásul még egy kocsicserét is be kellett iktatni a reggeli indulás után, hi. Eredetileg a Farkas-tetőt vettem célba, de a délutáni érkezés miatt változtattam a célon ...


... és lett belőle Nagy-répás, a maga kemény 290 m-es magasságával. Az aszfaltútról lekanyarodva, letettem a kocsit és egy mezőgazdasági úton mentem "felfelé". A "csúcs" ott a kis erdő túlsó részén található.
Egyáltalán nem volt megerőltető az a bő félórás út felfelé, hi. A tetőről KÉK-i irányban látható látható Monok, a fehér templomával.
A csúcskő a kis erdő szélétől / végétől pár lépésre van a dzsuvában. Ott nem lehet települni, hanem ...
... az erdő szélén. Így még sosem húztam ki az antennát. A betáp, a pecabot vége, elhajolva, mintegy 3,5-4 m magasan volt. Ráadásul a kikötés miatt nem dipólként, hanem inverted V alakban volt megfeszítve.
Ennek ellenére remekül működött! Két sávon - 30 és 40 m - 3/4 óra alatt 52 qso-t naplóztam, benne egy walesi S2S és egy HA állomás. Ha nem sötétedett volna annyira még meg lehetett volna próbálni a 20 m-t is, hi. De ez így kimaradt.



Utolsó módosítás: 2021-11-29 17:30