Két csúcs egy napon

Bodnár Lajos, HA5AZC - 2022-10-05
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5AZC


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-094 - Ork-hegy (Pálháza, 523 m ASL); QRA: KN08QL81, 2 pont, HAFF-047
  EM-107 - Csoszota (Bózsva, 477 m ASL); QRA: KN08RL02, 1 pont, HAFF-047


Az előző napi fárasztó túrázás után erre a napra két "csak" 500 m körüli csúcsot vállaltam be. Persze leginkább amiatt, hogy a csúcsok viszonylag közel voltak egymáshoz, illetve az útszakasz egy jó része közös volt. Telkibányát elhagyva, egy hajtűkanyarban parkoltam le az erdő szélén, egy sorompó előtt. Innen kb. 3-400 m-re van a Gúnyakúti erdészház.


A kis rét, illetve az erdészház után erdészeti úton haladtam tovább vagy 2 km-t. Ezután direktbe vettem az utat felfelé a tetőre. Ez a rész a fenyőerdőben még nem volt kellemetlen, de az út másik fele - pontosabban az út hiányában - meredek és kövekkel teli volt .
Így visszatekintve nem is látszik olyan kellemetlennek, mint amilyen valójában volt, hi. (Lefele még rosszabb!)
A tetőn csúcskövet nem találtam, de egy kis tisztás az volt, ami elég is volt a településhez
Kilenc óra előtt már rádióztam, közel másfél óra alatt 55 QSO-t naplóztam, benne 2 HA, 2 S2s és egy WFF állomás. Bontás után durván ugyanazon a nem létező köves úton visszatértem az erdészeti útra, majd tovább mentem a Csoszota felé.
Ennél a vadetetőnél szintén elhagytam az utat és toronyiránt mentem fel.
Kilátás semmi, de a tetőn szépen egymás után három dombocska bármelyike jelenthette a csúcsot. Csúcskő nem volt, de kilátás sem. A fák között, szerényebb lehetőségem adódott a dipól kihúzására.
Meglehet, ez is közrejátszott a szerényebb eredményekhez. 75 perc alatt a szokásos 3 sávon - 7-10-14 MHz - összesen 22 összeköttetést könyveltem el, köztük egy S2S.
Bontás után, amerről jöttem, a vadetető irányába lementem. Kb. 20 perc alatt ott is voltam, majd az idefelé vezető erdészeti úton további 40 perc alatt vissza is értem a Gúnyakúthoz, illetve a kocsihoz.


A faluban betértem egy étterembe (amely egyben vendégház is) és elfogyasztottam az estebédemet. (Füstölt csülök, sztrapacskával gazdagon - amit Viktor, (5LV) és Laci (5MA) említett a beszámolójukban.) Senki nem zavart, én voltam az egyedüli vendég az étteremben.


Utolsó módosítás: 2022-10-13 07:50