A Nagy-Kopasz hegy

ha2vr, HA2VR - 2006-11-25
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-026 - Nagy-Kopasz (Piliscsaba, 447 m ASL); QRA: JN97KP05, 1 pont


Piliscsaba Klotildliget nyugati végébõl kiindulva szép erdei úton haladtam a hegy irányába Piliscsév felé). Egy kis idõ után jobbra mentem be egy kisebb úton, ami a helyiek elmondása szerint a hegyre vitt volna fel. Nos tévedtek. Ez a kis út egy erdei leshez vitt, ahonnan már nem volt kedvem visszafordulni a rendes útra. Így elindultam és egyenesen megpróbáltam feljutni a csúcsra. A feljutás meredek és nehéz volt, különösen a vége, ahol kisebb sziklákon kellett átvergõdni magam a hátizsákommal együtt.


Megkerestem az alkalmas helyet és telepítettem a rádiót. Nagy nyüzsi lett, köszönve SOTAwatchnak. Amikor készen lettem a telepítéésel, alküldtem az információkat a SOTAwatchra és nem gyõztem írni a qso-kat.
Hiába hívják Nagy-Kopasznak, sajnos kilátás csak egy szûk részrõl van, onnan viszont szép lett volna, ha az idõ is kedvezõbb lett volna. A párás, ködös idõ erre kevesebb lehetõséget teremtett.
Nincs képA hegyre fel lehet jutni egy rövidebb úton is, Piliscsaba Klotildliget felöl a Kis-Kopasz hegy irányába indulva (erre mentem egy hete ugyanide, csak akkor nem rádióztam). A vége nagyon meredek, de viszonylag hamar felértem. Lefelé pedig nagyon gyorsan, egyenesen lehet lejönni, igaz, kapaszkodni kell a meredek úton.


Kellemes, nem túl megerõltetõ séta, ha valaki az erdei úton megy. 3 óra alatt megjárható, beleértve a csúcs aktiválását is.


Utolsó módosítás: 2006-11-26 19:37

(9 megtekintés)