2 hegy - egymás után

ha2vr, HA2VR - 2006-11-26
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-022 - Hosszú-hegy (Pilisszántó, 489 m ASL); QRA: JN97KQ80, 1 pont, HAFF-004
  KM-018 - Nagy-Kevély (Pilis, 534 m ASL); QRA: JN97LO89, 2 pont, HAFF-004


Ma reggel a tegnapi aktiválás hatására elhatároztam, hogy elindulok és megmérkõzöm a Hosszú-heggyel. Kocsiba ülve Pilisszántóig vezettem. Az útról nagyon szép látvány tárult elém, a környéken van néhány csúcs, amelyek bámulatos képet nyújtanak. Pilisszántóról szinte bárhonnan fel lehet jutni a csúcsra, a falu a hegy lábánál (és a Pilis lábánál) fekszik.


A tegnapi napot megkoronázva ismét a "torony iránt" jelszóval indultam kb. egy 800 m-t követõen a hegy csúcsa felé, úgy gondoltam, lerövidítem az erdei útvonalat. Nos ilyen terepen kellett megküzdenem a természettel. De azért feljutottam.
A magassági kõböl ennyi maradt az utókornak.
Cserébe viszont nagyon szép kilátás nyílt a hegyrõl a Pilis felé. Bár sütött a nap, a párás levegõ ezt az élményt tompította.
A SOTAwatch sajnos nem mûködött, de azért sikerült néhány összeköttetést készíteni. A legnagyobb meglepetésemre HA9MCQ/P Pisti hívott rám, aki éppen KD-023-ból próbálta szóra, illetve qso-ra bírni a CQWW CW fordulójára koncentráló amatõrtársakat. Emiatt is az aktiválás éppen hogy sikerült nekem (5 qso).
Nincs képVisszafelé a kitaposott, de nem jelzett erdei úton mentem, ami sokkal hosszabb volt, mint gondoltam. Így kellõen elfáradtam ahhoz, hogy már a Pilisnek ne induljak neki. Inkább kocsiba ültem és Pilisborosjenõ mellett egy kellemes órás sétát követõen megmásztam és aktiváltam a Nagy-Kevélyt. Bár az idõjárás nem kedvezett és kezdett lehûlni az idõ, innen több qso sikeredett és a szép kilátás mellett elbeszélgettek velem az érdeklõdõk is. Vasárnap délután lévén nagyon sokan látogattak ki a hegyre.


Kellemes kirándulás és jó qso-zás volt, különösen a Nagy-Kevélyen. Érdemes lesz mindkettõre visszajönni majd a nyáron, amikor jobban lehet gyönyörködni a környék szépséges hegyeiben.


Utolsó módosítás: 2006-11-27 09:10

(4 megtekintés)