Nyárvégi QRP aktivitás Jánoshegy

Turbucz Gábor, HA8LKM - 2006-09-30
Ajánlott turistatérkép: 6. Budai-hegység térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA8LKM, és az Öcsém

Elérkezett Szeptember 30. a Nyárbúcsúztató gyalográdiós aktivitás napja. Ráadásul igen szép idõvel ajándékozott meg bennünket az idõjárás "felelõs". Most is késõbb értünk ki a tervhez képest, de még javából reggel volt és mi voltunk az elsõk az Erzsébet kilátónál. Igy könnyen ment az antenna telepítés.


A kilátó reggeli fényben. Azért hangulatosabb amikor benépesíti a látogató turista sereg. Többet is fotózhattam volna pl. a reggeli panorámát, de inkáb az antenna és a kis QRP stn összeállítása foglalkoztatott.
Az antenna a helyén és összeáll a rig is a nélkülözhetetlen nagy tunerrel.
Mindjárt kezdõdhet a hívogatás 80 m-en.
A fák lomja fölé is könnyen feldobtuk a 41,5 m-es Longwire-t.
Az elsõ hívásokra be is indult az aktivitás, elég sokan voltak 80 m-en így nem volt nehéz.
07:13 -kor létesült az elsõ QSO, aztán jöttek sorban az állomások. Érdekes volt, hogy amíg Én a János hegyen rádiózgattam, addig a 7MW/p és 5NB/p Markazon egy horgásztavon a pontyokat zaklatták és eközben egy FT-101 Rig is volt náluk amivel igen jól szóltak 100W-tal.
Szépen összeállt a kis ideiglenes QTH s az antenna is jól viselkedett. Nagy meglepetésemre s örömömre 2m FM-en meghallottam régi jó ismerõsömetHA5ZD/MM Ernõt egy kis ladikkal ereszkedett a Dunán. A 2m SSB is ment kicsit.
Csabi öcsém közben nem mindig csak engem fotózgatott, hanem bejárta a környéket. Találkozott a kisvasút mozdonyaival is.
Látott pirosat, feketét, tarkát...
Sok szép természeti látványosságot is fotózott mint ezt a tõkegomba csoportot. (legalább is azt hiszem az)
Vannak akik látogatása maradandó nyomot hagy a természetben.
Fentrõl még zoom-olással is picinek látszok. Az antenna persze jól kivehetõ kb.3,5mm átmérõjû csak az ér. Szeretem a jó vastag drótot legyen felülete Hi.
Napközben QSO-ztam HA5TI Pistával és ígéretéhez híven feljött kerékpárral meglátogatni minket. Nekem ez nagyon jól esett, jót beszélgettünk. Aztán sötétedés elõtt bontani kezdtünk hogy ne olyan sötétben kelljen lebotorkálni mint 24. -én.


Elég sok QSO összejött egész nap összesen 46 ebbõl 5: 2m SSB, 3: 2m FM, 1: 40m SSB a többi 80m SSB. A többi aktivátort nem hallottam. El lehet mondani, hogy ilyen szép helyen ilyen szép idõben öröm volt kinn lenni rádiózni.


Utolsó módosítás: 2006-12-07 21:58

(2 megtekintés)