Öreg Pap-hegy és az Ágas hegy

ha2vr, HA2VR - 2006-12-09
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-013 - Öreg Pap-hegy (Pilisszentlászló, 567 m ASL); QRA: JN97LR68, 2 pont, HAFF-004
  KM-030 - Ágas-hegy (Visegrád, 478 m ASL); QRA: JN97LR49, 1 pont, HAFF-004


Szép idõ kedvezett a mai kiránduláshoz. Piliszszentlászlóról a Béke út folytatásaként megy a túrista út az Öreg Pap-hegy felé. Az út csodálatos környezetben egy mezõn át indul és halad el a hegy mellett. A hegytetõre jelzett utat keresgélve úgy döntöttem, hogy egyenesen mászom meg keleti oldalon haladva. Nem messze elõttem egy csapat õz futott a gerinc felõl a völgybe. Csodálatos látvány volt.


Ez a kép fogadja a látogatót a piliszszentlászlói útról.
A tetõrõl viszonylag szûk kilátásnyílik pár fokban, az Ágas-hegy irányába (NY).
Az aktiválás sikerült. 2m és 40m volt a favorit. Sikerült csúcs-csúcs közötti qso is a Mátrában tartózkodó csapattal (HG1DTQ, HG2ECZ, HA7SZA)2m-en, de a 40m-es kísérlet nem vezetett eredményre.
Az Ágas-hegyre kellemes, de nem jelzett út vezet. Piliszszentlászlóról Visegrád felé a szerpentineket követõen az út menti parkolóban hagytam az autót. Nem voltam egyedül, egy házaspár és egy magányos úr is kirándulni indult. Az elõbbiekkel a csúcson is találkoztam. Az erdõben végig szép, kényelmesen járható út vezet a csúcs közelébe. Errõl a tetõ alatt kb. 200m-re kell letérni, hogy aztán egyenesen a legmagasabb pontot megkeresve érjünk az aktiválás helyére.
Nyugat és ÉNY felé szép kilátás nyílik a tetõrõl, más irányba a fák gyakorlatilag eltakarják a környezõ hegyeket. A szép napsütés igazán szép õszi képet varázsolt elém. A tetõn kõ jelzi a magassági pontot.


Az aktiválás itt is sikerült, sok állomás került 2 és 40 m-en a logba. Nehezen de sikerült a csúcs-csúcs közötti qso Gáborékkal, akik ekkor már Galyatetõn voltak.


Utolsó módosítás: 2006-12-10 20:59

(38 megtekintés)