Csóványos

ha2vr, HA2VR - 2006-12-10
Ajánlott turistatérkép: 5. Börzsöny térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR, ha7vk, ha7sk


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-001 - Csóványos (Börzsöny, 938 m ASL); QRA: JN97LW37, 10 pont, HAFF-004


Régóta tervezett kirándulást indítottunk útjára ma a királyréti parkolóból. Az idõ szépnek nézett ki, bár az éjszaka volt némi esõ, amely néhol sártengerré változtatta az erdei utakat.


A Nagyhideghegy felé szépnek ígérkezett az út. Viszonylag jól járható volt és bár a kidõlt fák néhány helyen megnehezítették az átjárást a szépen festett jelzéseken nem volt nehéz a haladás. A túdistaházhoz vezetõ út elágazását elhagyva azonban nehezebbé vált a terep. Szinte felhõben járva kellett viselni a csepegõ esõ és a sáros út viszontagságait.
Néhány kisebb pihenõt jó lett volna beiktatni, de az idõ gyorsabban haladt, mint terveztem. Így késésben lévén alig álltam meg néhány helyen. Szebb idõben érdemes lesz majd többször is gyönyörködni a környék szépségeiben, az útmenti látnivalókban.
A csúcson szinte ködbe veszett a kilátó, néhány méterre lehetett csak ellátni. Bekapcsoltam (szerencsére) a kézi rádiót és csináltam néhány összeköttetést. Ezután telepítettem 40 m-re a berendezést, de sajnos az olaszok versenye sem CW-n sem SSB-n nem engedte, hogy meghalljanak. Negyedórás szenvedés után úgy döntöttem, hogy inkább lebontok és visszaindulok, hogy sötétedés elõtt még a parkolóba visszaérjek.


Kemény túra volt, különösen a Nagyhideghegytõl a Csóványosig tartó rész (a sár miatt).


Utolsó módosítás: 2006-12-10 21:20

(2 megtekintés)