Pilis tetõ Szilveszter napján

Szabó Mihály, HA7SZA - 2006-12-31
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA, HG2ECZ, HG5CRS


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-002 - Pilis tető (Pilis, 756 m ASL); QRA: JN97KQ45, 6 pont, HAFF-004


A csúcsaktiválás nem jött volna létre, ha Rubint Laci barátom nem küld egy SMS-t. Õ már több aktiválás részese volt, és mint gyalogtúrázó, nem amatõr a mûfajban. (Õ nem rádiózik, "csak" gyalogol.) Indítványára nem lehetett nemet mondani. Hívtam '2ECZ Zsoltot, mert nem ismerek mást, aki Nála többször volt a Pilis tetõn, mondaná meg, merrõl támadjuk a csúcsot. Õ azonnal döntött, a Szilveszter délelõttjét a csúcson töltjük. Vele jött '5CRS Sanyi barátunk.


Csapatunk Pszántó faluvégén parkolt le a buszfordulóban, és ködös, de nem reménytelen idõben indult a csúcs felé. A mûúton kifelé a faluból, és az erdõbe bekanyarodva a P jelzésen. (Apró csalás, a kép a visszaérkezéskor készült, mert reggel az orrunkig sem láttunk.)
Lassan a felhõk fölé értünk a panoráma úton. Rubint Laci, Zsolt, Sanyi.
Zsolt mutatja, merre keressük a Nagy-Kevélyt.
Igen, arra van, jó szemûek látják. (A kép jobb oldalán az utolsó csúcs.)
A tetõn kiválasztottuk a legmagasabb "objektum" tetejét, és megkezdõdött a QSO parti. Kézi rádióval, váltott antennákkal. Üvöltõ szelek zavarták az ellenállomásokat az érthetõségben, némi technikai zavar is támadt, de létrejött hét összeköttetés. Fotó: Rubint L.
A helyszín...Miután minden mozdítható vas eltûnt, a geodéziai toronyba nem lehet felmenni. A hõmérséklet +5 fok volt, de ilyenkor az erõs szél miatt a hõérzet -30 foknak megfelelõ. Hamar ráfagyott az újjunk a PTT gombra. Köszönet a partnereknek: HG5XA, HA5CDM, HA5CQZ/p, HA7TGY, HA7SW, HA7VI, HG7WOI. Miután kölcsönösen Boldog Új Évet kívántunk egymásnak,elindultunk lefelé, mert Lacinak még kenyeret kellett (volna) vennie, és 2-re hazaérni HI...
Lefelé javult az idõ, a Nap is kisütött. Mintha nem is Szilveszter napja lett volna...
Azért mégsincsen nyár, mutatja '5CRS Sanyi téli hangulatú szép fotója.


Könnyû volt elhatározni, hogy a Pilis tetõre nyáron visszatérünk egésznapos kitelepülésre. Mindenkinek ajánható a Pilis tetõ aktiválása ezen az útvonalon. Sok kirándulóval találkoztunk, egészen kis gyermekekkel is járható a túrista út.


Utolsó módosítás: 2007-01-01 21:31

(33 megtekintés)