Gerecsei évindító

ha2vr, HA2VR - 2007-01-06
Ajánlott turistatérkép: 10. Gerecse térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-005 - Gerecse (Gerecse, 633 m ASL); QRA: JN97FQ83, 4 pont, HAFF-017
  KD-009 - Pisznice (Gerecse, 545 m ASL); QRA: JN97GQ07, 2 pont, HAFF-017


Ezévi "bemelegítõ" túrám színhelyéül a Gerecsét néztem ki. Pusztamarót felöl indultam a Gerecsére a piros (és egyben kék) jelzésen majd arról a kék háromszög felé vettem az irányt. Az út nagyon szépnek indult, de az egyházi üdülõnél komoly sárral kellett megküzdenem. Ez azon a részen kikerülhetetlennek bizonyult.


A kék háromszög ilyen szép úton vezet.
A csúcs közelében, a TV torony mellett a HA5KDR QTH-ja.
A 40m-es aktiválás a torony tövébõl történt. Közel egy egész órán át hívtak szinte állandóan az állomások. 2m-en már csak 2 gyors qso-ra tellett.
A Gerecse mellett van közvetlenül a Pisznice. Az út megkerüli ezt a kerítéssel lezárt részt.
Egy darabig járt úton juthatunk a csúcs közelébe, majd a csúcs alatt közvetlenül már a saját leleményességünk diktája az irányt. Mire felértem, kezdett beesteledni. Gyorsan csináltam néhány képet. A Gerecse a Pisznicérõl.
Mire összeraktam a rádiót, már kezdett nagyon sötétedni. Így az aktiválást rövidre fogtam és sietve elindultam vissza. A kocsihoz már teljes sötétségben értem le és az esõ is eleredt. Szerencsére, ez nem korábban történt.


Kellemes kirándulás volt, kár lett volna kihagyni ezt a januári tavaszi idõt. A Gerecsére sok kiránduló ment fel, a Pisznicére se jövet se menet nem találkoztam senkivel. Kár, hogy ilyen hamar rámesteledett.


Utolsó módosítás: 2007-01-06 20:33

(41 megtekintés)