Dobogókõ HA5CQZ-vel

Bischof István, HA5TI - 2007-02-24
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, Zoli, HA5CQZ


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-005 - Dobogó-kő (Pilis, 700 m ASL); QRA: JN97KR72, 6 pont, HAFF-004


Napos, de nem túl meleg februári szombat, amelyre egész héten tervezgettem egy kitelepülést. Éppen terveztem az utazást , amikor megláttam a levelezõlistán, hogy Zoli is Dobogókõre készül. Ekkor kopogtattak, ICQ-n jelentkezett egy barátom, hogy menjünk fel Dobogókõre. Na, ez jól összejött. Utólag derült ki, hogy túl sok felszerelést pakoltam, de hát majdnem végig autóval mentünk.


A csúcsra érve találkoztam Zolival, aki már döngölte a rezet! Egy másik padot kiválasztva kezdtem telepíteni a felszereléseimet.
Ime a rögtönzött kis állomás.
A sok rádió közül mégiscsak a kis kézi segített minket a csúcs aktiválásához. Sajnos 7MHz-en valami verseny miatt nem lehetett QSO-t csinálni. 10m-en azonban HA6NN és HA8RM mentette a helyzetet. A "nagy " pile-up-ban gyorsan váltogattuk egymást a rádiónál.
Majd HA5CQZ is a "horogra" akadt! Automata tuner ide-oda, a huzalhossz azért lényeges!
Zoli keze nem csak a morsejelek ritmusa, hanem a hidegtõl remegett nagyon, ezért a szükséges QSO-k összeszedése után gyorsan pakoltuk a felszerelést.


A hegyen készített képek a www.rofike.hu/Download/2007_02_24 webhelyen megtekinthetõk. Köszönöm Zolinak a társaságot, HA6NN, HA8RM, EM4CQ, OM5NS és OM5OA -nak a QSO-kat! Köszönöm Kharpeet barátomnak a szállítást, fotózást! Remélem, a következõ alkalommal hosszabb ideig ki tudok tartani!


Utolsó módosítás: 2007-02-24 20:49

(12 megtekintés)