Hármashatárhegy

Bischof István, HA5TI - 2007-03-04
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI, HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-021 - Hármashatár-hegy (Budapest, 495 m ASL); QRA: JN97LN93, 1 pont, HAFF-015


Éveken keresztül jártam fel a versenyállomásra rádiózni, majd éveken keresztül , hetente több alkalommal is bringáztam fel ide. Rádióval is voltam már itt, de aktiválásra még nem került sor. A HHH-t legegyszerûbben a Kolozsy térrõl a 65-ös busszal lehet megközelíteni. A busz csak a Fenyõgyöngye étteremig megy, onnan gyalogolni kell. A hátralévõ út 2,2km, a szintkülönbség ca. 230m. Több útvonal is lehetséges, a legegyszerûbb a Hármashatárhegyi út ( aszfaltút, de mellette végig túristaösvény is vezet ).


Az egyik bunkertõl ez a látvány tárul a bámészkodó elé. A kép bal oldalán lévõ torony a HA5KDQ fõ tornya a temérdek URH antennával és a KLM KT34XA-val. A háttérben Dobogókõ, Pilis , Nagyszénás.... stb.
Változó idõjárási körülmények között ( napsütés - jégesõ )telepítettem az antennát. Ez 10m drót, egy 7m-es pecabotra felhúzva, FC40-es tuner, ellensúlyként 5m koax szerepelt ( talán ).
CQ CQ CQ 7MHz-en, de nem jön senki, viszont egy jóakaró erõteljesen zavar. Többszöri sávváltás, 14MHz, 29,6 , ..... 3,6, de ott még tombol az YL-OM verseny, abba nem akarok beszállni. ( igaz, a tuner sem akarja ott lehangolni a darabka drótot.
Meghívtam DH8DX/P-t, aki szintén egy hegytetõn volt, a QSO után feljebbcsúsztam 1 kHz-el és máris volt pile-up. 18 QSO, közte LY2 és GW... Több érdeklõdõ jött oda , kérdéseik azonosak: meddig lehet elbeszélni? A válaszomra, bárhová a Földön, hitetlenkedve-csodálkozva mondják. Tényleg, országhatáron túl? Hm... Egy francia fiú is érdeklõdik, szerencsére beszél németûl, így el tudom mondan neki, mi ez, stb. Büszkén mutattam neki a logot, hogy francia rádióamatõrrel is beszéltem. Õ is büszek, csinál egy fotót, majd elköszön.


Kellemes kis túra volt, sikeres csúcsaktiválással. Meg kell azonban állapítanom, hogy az FT 897D, FC 40 tuner igencsak nehéz erre a célra.... Még "nagyanyó-bevásárlókocsival" is elég nyûgös felgyalogolni ekkora súllyal a hegyre.


Utolsó módosítás: 2007-03-04 21:27

(4 megtekintés)