Bajorországi barangolás 2.

ha2vr, HA2VR - 2007-03-09
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR

Az elõzõ nap lefényképezett Walberla (BM-196) és a mellette lévõ Rodenstein (BM-195) szerepelt a második napi tervben. Kircherenbach település egyik utcájának végén szépen kialakított parkoló várja a gyalogolni vagy kerékpározni kívánókat. A parkoló mellett egy szép bajor vendéglõ csalogatja a vándorokat egy pohár italra, meleg ételre. A faluban könnyen meg lehet találni a Walberla felé vezetõ utat, el nem téveszthetõ, nagy tábla jelzi.


A szépen kialakított és tiszta parkolóban egy nagy eligazító tábla hívja fel a figyelmet az útvonalra, a csúcsokra illetve a körülöttûk vezetõ túrista útvonalakra. Ezek az útvonalak - mint késõbb kiderült - nem az elõzõ nap jelzett táblákkal, hanem az itthon is megszokott felfestéssel vannak jelölve.
A parkoló mellõl induló aszfalt útról kellett letérni egy murvás, kavicsos, szépen karbantartott útra. Ez az út néhol meredeken vezet fel, de igazából gond nélkül járható. Útközben sok látogatóval találkoztam. Volt, aki gyalogolt, volt aki hegyi kerékpárral küzdötte le a magasságot.
Középrõl készült képen az elõzõ napi aktiválás helye, a BM-201 látható. (A kép bal felsõ részén)
Az út jelzései alig voltak láthatóak, de eltéveszteni nem lehetett. Igazából térkép sem kellett hozzá, mert "adta magát" az útvonal. Közvetlen a csúcs alatt letértem a kialakított útról és egy kis meredek csapáson indultam el a hegy teteje felé.
A csúcson a korlát adott helyet az antennának és alatta rendeztem be az adószobát.
Az aktiálás befejeztével készítettem néhány képet. Siklóernyõsök röpködtek a túloldalon ....
és megörökítettem a második aktiválás helyét is, amely kb. 1 km-re volt.
Kb. 30 perc múlva már a másik csúcsról voltam QRV. Ilyen út vezetett fel a végén a csúcs közelébe.
Ez a csúcs, amely mellett vertem tanyát és építettem fel az antennát, készítettem az összeköttetéseket.
Az aktiválást befejezve a Walberla (BM-196) érintésével indultam vissza a parkolóba. A kép a BM-195-rõl mutatja a BM-196-os csúcsot (, a németországi "Badacsonyt" - persze innen fentrõl némileg árnyaltabb a kép, mint az elõzõ napi beszámolóban szereplõ.)


Ismét szép helyen jártam és összeköttetésekben sem szenvedtem hiányt.


Utolsó módosítás: 2007-03-10 21:17