Hétvége a Bükkben

Nagy István, HA9MCQ - 2007-03-16
Ajánlott turistatérkép: 29. Bükk térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA9MCQ


Érintett SOTA csúcsok:
  EM-084 - Nagy-Bodzás (Bükkszentkereszt, 668 m ASL); QRA: KN08HB00, 4 pont, HAFF-002
  EM-003 - Istállós-kő (Bükk, 959 m ASL); QRA: KN08FB16, 10 pont, HAFF-002
  EM-081 - Nagy-Som-hegy (Bükkszentkereszt, 712 m ASL); QRA: KN08HB84, 6 pont


A hétvégét a Bükkben, Rókafarmon töltöttük. Délután érkeztünk, igy gondoltam, hogy a közeli Nagy-Bodzást sikerül aktiválni. Az ösvényt is megtaláltam, meg fel is jutottam. 2m-en hívogattam 2wattal, gumiantennával, de senki nem válaszolt. Aztán dróthúzás a fára, 20m-en óbégattam, de már hat óra körül volt, igy holtzónába került Európa nagy része. Szinte csak amerikai állomásokat hallottam, persze õk engem meg nem. Morogtam is, hogy miért nincs nálam az illesztõ 7 megára. Persze egy yagi se ártana 2m-re. Sötétben botorkáltunk le a párommal egy qsoval a logban.


Hollós hegyek a Dorongosi rét felõl.
A Nagy-Bodzás teteje.
Antennahuzal parittyázás pirosló hunyorral.
Óóóóla, 20m-en.
Másnap az Istállóskõre mentünk. Az útvonal: Répáshuta-Háromkõ-Mohos-töbrök-Õserdõ-Istállóskõ-Feketesár-Nagymezõ-Répáshuta A kép a háromkõ elõtt készült.
Kilátás a Háromkõrõl.
Pihenés a Háromkõn.
Keskeny-rét
Mohos-töbör
Az Õserdõben.Hatalmas fák állva..
..és halva.
Végre az Istállóskõn ! Az aktiválás gyorsan megvolt 20m ssb-n !
Feketesár-rét. Kedvenc helyem.
A csodás Zsidó-rét. Innen már eröltetett menetben mentünk egész Répáshutáig. Nem csak azért mert megint kezdett sötétedni, hanem mert félõ volt, hogy elfogy a bableves a répási Vadász-étteremben amire odaérünk.
Nincs képMásnap délben indultunk haza, de még délelõtt felugrottam a Bükkszentkereszt melletti Nagy-Som-hegyre, ahol már hg4ggv foglalta a csúcskövet.


Meseszép volt a Bükk. Ennyi hóvirágot még sosem láttam itt, mint most. Gondolom az enyhe tél miatt van így. A négynapos ünnep miatt meg rengeteg kirándulóval és túrázóval lehetett találkozni a fennsíkon. Ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti keresse fel ezeket a szép helyeket.


Utolsó módosítás: 2007-03-17 21:44

(25 megtekintés)