Szamár-hegy

ha2vr, HA2VR - 2007-03-17
Ajánlott turistatérkép: 16. Pilis térképe

A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA2VR


Érintett SOTA csúcsok:
  KD-054 - Szamár-hegy (Esztergom, 307 m ASL); QRA: JN97JT54, 1 pont, HAFF-004


Gyalográdió bemutató és egy kis "megmozgatás" jelszavával egy baráti társasággal kirándulni indultunk. Bemelegítésként egy nem túl nehéz terepet néztem ki, amely a kellemes séta mellett lehetõséget ad a gyalográdiós aktivitás bemutatására és ízelítõt a túrázásból is. A Szamár-hegyre esett a választás.


Nincs képA Szamár-hegy lábánál, a tavak melletti parkolóban tettük le az autót, ahonnan gyalog folytattuk sétánkat. Néhány száz métert követõen az erdõbe fordultunk, ahol szép kitaposott, a térképen is jelzett ösvény indul felfelé, könnyû emelkedõvel. Ezen tovább tovább eljuthatunk a csúcs körül vezetõ útra. Jelzett túrista út nem vezet fel, így a végét már az erdõben a fák között kell megtenni, de ez csak 150-200 m-es sétát jelent.
A csúcsra felérve (magassági kõ jelzi) az aktiválást 40m-en kezdtem el nagy érdeklõdés közepette. A csúcsról nincs kilátás, onnan néhány méterre Esztergom irányába a látványról kép is készült. Sajnos az idõ nem volt igazán jó az elénk táruló kép élvezetére.


Útközben sajnos nem készült kép, csak fönn a tetõn. Kellemes séta, könnyû terep. Élvezettel jött mindenki, a kevésbé gyakorlottak is. Megszerettetni a kirándulást és bemutatni hobbinkat kiváló terep.


Utolsó módosítás: 2007-03-21 21:03

(8 megtekintés)