Budaörs, Sváb kápolna

Bischof István, HA5TI - 2007-03-25
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI

Az elmúlt napok esõs, õszies idõjárása után végre napsütés, kellemes hõmérséklet , igazi kiránduló-idõ lett. Összepakoltam az akkumulátorokat, tunert, antennahuzalt, írószert, logot. A csomag mellé került a pecabot, fényképezõgép .... és csak csücsültem a rig elõtt. Megszólalt HA8LKM, Gabi, aki a Törökbálint felett lévõ Anna hegyi kilátóban volt. Megjött a kedv, indulás, mivel csomag egyben van.


Régen kinéztem már ezt a helyet. Nem SOTA csúcs, de mindíg csalogatóan nézett vissza rám az a kápolna a szikláról. A busszal pár megálló, majd ca. 20 perc séta.
A nagyon hangulatos , szûk utcákon kanyarogva értem a messzirõl is látható lépcsõ aljára. A fotózás igen jó indok volt megállni és kifújni maga.
A lépcsõfordulóban lett elõször látható a kápolna, természetesen a nagy szuszogás csillapítására ismét jól jött a fotózás. A szembe jövõ kutyusnak jobb dolga volt, a csinos gazdi ölbe vette.....
A rádiózáshoz kiválasztott helyrõl rálátás a kápolnára, mögötte Budapest.
Mint már említettem, HA8LKM, Gábor az Anna hegyi kilátóban volt. Megérkezésem után 2m-en létesítettünk összeköttetést, majd a fényképezõgépeink segítségével összevakuztunk. Így egész pontosan meg lehetett látni, hol a másik állomás. ( tekinthetjük THz-es kisérletnek is, a vivõ megvolt..... )
Az állomás összerakása után 3,5MHz-en, majd 10MHz-en sikerült qsokat csinálnom, 80m-en DM2BFR, 10MHz-en pedig G3ILO/P és F6GEE jelentkeztek , 10W kimenõ teljesítményre elég jó riportokat kaptam.
A tuner , Yaesu FC40 és a pecabot 20m sugárzóval és 10m ellensúllyal a háttérben pedig Budaörs és Törökbálint fényei.
A tuner , háttérben a nagyon gazdaságos áruház fényeivel.
Ezek meg a játékszerek csomagolás után.


Nagyon örülök, hogy végre kimentem erre a helyre. Biztosan nem utoljára. Már azt is kinéztem, következõ alkalommal hogyan teszek ki antennát. Ajánlom nektek ezt a helyet. Könnyen elérhetõ Budaörs központjából, csodálatosan szép a kilátás, a rádiózás utáni visszaúton pedig több nagyon kellemes sváb vendéglõ ad lehetõséget a felfrissülésre...


Utolsó módosítás: 2007-03-25 23:54

(6 megtekintés)