Hirtelen felindulásból Iharos!

Bischof István, HA5TI - 2007-03-31
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA5TI


Érintett SOTA csúcsok:
  KM-029 - Iharos (Biatorbágy, 334 m ASL); QRA: JN97KK19, 1 pont


Tavaly már jártam fent, akkor kerékpárral, biatorbágy felõl. Most busszal a törökbálinti CORA áruházhoz mentem, onnan gyalog tovább. Az áruház mögött indul egy földút , mely átvezet egy kis dombocskán és rácsatlakozik arra az aszfaltos útra, amelyik a csúcsig vezet, szinte teljesen egyenesen.


Az elõbb említett útról így látható az Iharos, ami a kép bal széle felé esõ pukli. Itt kellett volna erre továbbmenni, nem az elõbb említett úton fel az aszfaltig, akkor némi mászást megtakaríthattam volna.
Az út, ami mindíg leejt, de ez csak optikai csalódás. Izzadáskiváltó mûszerem szenzorai egészen mást mutattak, a pulzusom meg igazolta a mérési eredményt. Mindezek ellenére 1 óra 30 perc alatt felértem.
A felszerelésem: FT 897D, FC-40 tuner, 40m 2mm-s antennahuzal, pecabot, 2db 12V 7,2Ah akku, egy TH78 kézirádió, billentyû, mikrofon, apróságok és 1,5l buborékmentes ásványvíz! ( Theodora ... azt jelenti, az Isten ajándéka.... hát az is volt odafent.... HI )
A rögtönzött állomás és a borkorba állított pecabot képe. A tuner a betonplatnin van, onnan indul a botra 27m drót, a másik irányba 13m, kb egy FD 4 méretei.....
Mivel 2m-en már aktiváltam a csúcsot, most kimondottan RH-ra készültem. A SOTAWATCH oldalon tett bejelentés eredményeképpen nagyon gyorsan gyûltek a QSO-k, 20 perc alatt 34..... Mindezek ellenére rögtönöztem egy "szuper" 2m/70cm-es antennát...... A kábel-antenna toldót fogni kellett, szükség volt a 135kg élõ ellensúlyra a jó SWR miatt.... :-)))
A felfelé vezetõ útról így látszik a János hegy és a Nagy Hárs-hegy. Az elõtérben a törökbálinti ipari park egyes épületei.
Naplemente az Iharos tetejérõl.
A hazfelé vezetõ úton még egy kép az ipari park fényeirõl. Valahol a háttérben ott van a János hegyen lévõ Erzsébet kilátó, de a kis kompakt gép ezt már nem tudta feldolgozni. ( vagy én nem fényképezek rendesen )


Nagyon szép tavaszi, koranyári nap, kellemes hõmérséklet, csend, madárcsicsergés, távírójelek, nagy séta, sajgó lábak..... had szokja a paraszt a szántást... HI. Nagyon jó ötvözete a rádiózásnak és túrázásnak ez a SOTA! Aki még nem próbálta, ne legyen lusta. Megéri.....


Utolsó módosítás: 2007-04-03 18:05

(8 megtekintés)