Ság-hegyi kísérletek

Szabó Mihály, HA7SZA - 2007-04-15
A túrában résztvevő rádióamatőrök: HA7SZA, HA1DTQ


Érintett SOTA csúcsok:
  ND-011 - Ság-hegy (Celldömölk, 279 m ASL); QRA: JN87NF35, 1 pont, HAFF-037


A nyáriasra fordult idõjárás és a serény fejlesztõmunka eredményeinek ellenõrzése iránti olthatatlan vágy hozta, hogy felkapaszkodtunk vasárnap délelõtt HA1DTQ Gáborral a Ság-hegyre.


A hegy nem igazán magas, de nagyon meredek, és felmenni könnyebb, mint lejönni, a laza, törmelékes "ösvényen."
Ötven éven keresztül bányászták itt a bazaltot, a bányagödör mára mint Hold-béli táj mutatkozik a látogató elõtt. A csúcsokon éppen talpalatnyi hely van, még szerencs, hogy kettõ van, jutott belõle mindkettõnknek.
Az aktiválás 2 m-en gyorsan ment, a helyi járatos frekvencián, (145.262.25) még szerencse, hogy Gábor ismerte ezt, mert a szokásos 525-re senki nem mozdult. Aztán jöttek a kísérletek. Gábor a legújabb fejlesztésû antennájávan ostromolta a 20 m-t.
Magam nagy kíváncsisággal kezdtem a Rock-Mite (és a távirózási tudományom) teszteléséhez. A tegnapi eredmény, hogy HA5CQZ Zoli csinált vele QSO-t, némi reményt adott, hogy sikerül valami. A SOTA WATCH-ba beírtam magam, és pontban 14:00-kor megindultam. És lõn, DL2DXA és DL6KVA OM-ek csak rám vártak... Nagyon kapaszkodni kellett, hogy értsem, amit veszek... (TNX '5CQZ Zoli!) Azt hiszem, látszik a képemen a határozott tanácstalanság.(HI)
Szóval, a gép jól teljesített, messze jobban, mint az operátor(HI). Aztán élveztük a nyárias meleget, és a kilátást. A távolban a Somló kúpja.
Azt hiszem, ennyi jó elég is egy fényes nyárelejei napra, hazafelé kis ideig a Nyúli hegyet is be akartuk venni, de arra majd máskor kerítünk sort. A 83-as úton még megálltunk, hogy a virágzó repceföldek felett kéklõ Ság-hegy két csúcsát megörökítsük.


Szép volt, eredményes volt. A régi igazság ismét felfénylett, hogy tanulni és gyakorolni kell, mert más a tanító programokban otthon 95%-os eredményt produkálni, mint a mezõn venni az adást... Le a kalappal elõttetek CW OP Barátaim!


Utolsó módosítás: 2007-04-16 09:28

(1 megtekintés)